Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brno: Schyluje se k válce bezdomovců?

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: rys, pes - 
24. srpna 2009
16:55

Ke zcela novému druh válek pouličních gangů se zřejmě schyluje na střední Moravě. Bít se mezi sebou začínají prostějovští a brněnští bezdomovci.

„Je to boj o území. Jedni i druzí si hlídají své teritorium. Bohužel doba krize dopadá i na bezdomovce a nese s sebou narůstající migraci,“ prozradil Blesku muž (28), který se mezi prostějovskými bezdomovci pohybuje.

Mezi prostějovskými a brněnskými bezdomovci už se strhlo několik strkanic, které se do nedávna obešly bez zranění i bez nutnosti zásahu policie. Podle prostějovských houmeles jsou ale prý jejich konkurenti z Brna stále agresivnější. O tom svědčí právě poslední případ, kdy skupina brněnských bezdomovců v Brně před jistým obchodním domem zbila muže (36) z Prostějova tak, že se zlomeným nosem a otřesem mozku skončil v nemocnici.

„Řekli jsme si, že když oni jezdí k nám, můžeme i my k nim. Takovou reakci jsme ale nečekali. U nás to vždy bylo jen nějaké menší strkání a spíš nadávky. Teď se k nim ale budeme chovat stejně,“ tvrdí prostějovští bezdomovci.

Brněnský incident potvrdila tamější policejní mluvčí Andrea Procházková. Ta uvedla, že „Tři bezdomovci muže napadli po slovní rozepři v prostoru před podchodem kopanci do obličeje a hlavy. Šlo o dva muže a jednu ženu s červenými vlasy, kteří s sebou měli i psa. Napadený útočníky dobře popsal, dva z nich dokonce zná od vidění. Zná také jejich křestní jména.“ Policisté však útočníky zatím nedopadli.

Muži zákona v Prostějově zatím zintenzivnili dohled nad lokalitami, kde se bezdomovci vyskytují, aby zanránili případným rvačkám a rozhoření se nějakého většího vleklého sporu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání