Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dramatický porod: Muž sám odrodil svého syna!

Otec odrodil své dítě sám
Otec odrodil své dítě sám  (Autor: Jaroslav Bejček)
Autor: ČTK, rvs - 
24. srpna 2009
14:57

Roli porodníka musel zvládnout muž, jehož těhotnou ženu dnes ráno v Jílovém u Prahy překvapily porodní bolesti. Než na místo dorazil sanitní vůz, tatínek za asistence operátora dovedl porod ke zdárnému konci.

"Maminka i její syn, který tak pospíchal na svět, jsou v pořádku," řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Informaci o začínajícím porodu přijali záchranáři na tísňové lince kolem 09:00. Zdravotnické operační středisko na místo vyslalo sanitku s lékařem z výjezdového stanoviště v Jesenici. Po několika minutách však muž volal znovu s tím, že jeho žena už rodí. Dispečer mu proto po telefonu radil, jak při porodu postupovat.

Záchranáři po příjezdu maminku a malého Matyáše ošetřili, zkontrolovali a převezli sanitním vozem do porodnice v pražské krčské nemocnici. "Rodiče byli šťastní, stejně tak jako záchranáři a operátor, který se velkou mírou na porodu podílel," dodala Janečková. 

rezacek ( 25. srpna 2009 00:28 )

... a pětistovku za přítomnost otce u porodu ?!?

miasek ( 24. srpna 2009 20:19 )

Chlap na svem miste a ne zadnej vystrasenej chlapecek, co se mu dela zle videt porod. Sice byl k tomu okolnostmi donucen, ale eo nevadi.

Zobrazit celou diskusi