Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka (16) zastavila rozjetý autobus!

Rachel svou odvahou zachránila život devíti dětem
Rachel svou odvahou zachránila život devíti dětem  (Autor: Isifa.com)
Autor: INT, so - 
25. srpna 2009
05:11

Sympatické dívce na snímku je teprve šestnáct let, ale už se stala novou hrdinkou Spojených států. Rachel Guzy totiž zastavila rozjetý autobus, který se řítil bez kontroly New Yorkem, a zachránila tak život devíti dětem.

Řidič Ramon Fernandez (43) vezl školáky z bowlingového turnaje. Jenže náhle se mu udělalo zle a upadl do bezvědomí. Autobus se ale řítil dál.

Na svůj věk velkou duchapřítomnost a rychlé rozhodování předvedla šestnáctiletá Rachel, která u dětí působí prvním rokem jako asistentka pro volný čas. Neváhala ani chviličku a za vylekaného jekotu dětí vstoupila do kabiny pro řidiče. Rychle dupla na brzdy, autobus zpomalila a ten se pak jen lehce opřel o stojící dodávku. „Skočila jsem na sedadlo řidiče a ze všech sil se snažila zabrzdit,“ řekla skromná dívka. Rachel neměla s řízením autobusu žádné zkušenosti, ještě si nepořídila ani řidičský průkaz.

Spolucestující děti teď nešetří chválou na adresu mladé dívky. „Kdyby nebylo Rachel, asi bych už byla mrtvá,“ říká Artemis Sacramone (12). Hrdinka je ale skromná. „Udělala jsem pouze to, co jsem musela. Když to všechno skončilo, třásla jsem se a nakonec i brečela,“ říká. „Bála jsem se o děti a řidiče, prostě jsem musela reagovat rychle.“

Řidič, který nechtěně ohrozil životy dětí ve věku od 7 do 14 let, nakonec infarkt nepřežil. Úmrtí oblíbeného řidiče děti velmi litují. Zůstala po něm manželka a dvě děti. Řidičova sestra Guillermina Ros uvedla: „Miloval ty děti a udělal by všechno, aby se jim nic nestalo. Je to pro nás tragédie, přesto ale vím, že dělal vše, aby autobus nehavaroval. Jeho srdce však bylo proti.“

stastnyjim ( 25. srpna 2009 16:34 )

sladká šestnáctka

inteligentquote2009 ( 25. srpna 2009 16:01 )

Dobrý den, momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý! Jak se zúčastnit? Přejděte na tuto adresu: http://cz.iq-test.eu/#9402 a zde už naleznete samotný test. Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá i do soutěže! Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí a správných odpovědí!

mujblesk ( 25. srpna 2009 09:40 )

Vypadá tak na 30, .. ale jinak, bravo,... úžasná

Zobrazit celou diskusi