Barva vlasů: hnědá. Výška: 2,30 metru. Oblíbené jídlo: klobása nebo gumoví medvídci. Oblíbený film: Medvídek Pú! Tak takový je maskot atletického mistrovství světa, medvěd jménem Berlino.

Mistrovství světa v atletice 2009 Berlín:
Kompletní zpravodajství čtěte zde »


Jako každý správný maskot rozesmívá Berlino diváky atletického šampionátu. A nejen diváky. Berlinovým výkonem na sto metrů se evidentně bavil i rekordman nad rekordmany Usain Bolt!



Kromě skvělých atletických výkonů ale huňatý medvěd předvádí i vystoupení jak z grotesky. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila Melanie Walkerová z Jamajky, vítězka závodu na 400 metrů překážek. Berlino totiž narozdíl od ní překážku nezdolal:



Maskot se stal miláčkem atletického šampionátu. Popularita chlupáče navíc nabízí geniální řešení, jak napravit nižší návštěvy celého MS. Berlino versus Usain Bolt – takový závod by si nikdo nenechal ujít!



Volba maskota byla pro pořadatele mistrovství jednoduchou záležitostí. Právě medvěd totiž vévodí znaku Berlína, kde se šampionát koná.

Složitější to už bylo s jeho jménem. To vybrali v anketě sami fanoušci. Z více než 2000 návrhů poslaných z osmnácti zemí světa zvítězil Berlino – a maskot byl na světě.

Fotogalerie
15 fotografií