Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Festivalu Stodola hrozil anonym pěti bombami

Archiv
Archiv  (Autor: Archiv; ilustrační foto)
Autor: ČTK, pes - 
23. srpna 2009
09:23

Festival Stodola Michala Tučného muselo v sobotu před půlnocí opustit na 4500 lidí. Anonym nahlásil na linku 158 do Plzně, že na akci vybuchne o půlnoci pět bomb.

Informovala o tom jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová. Areál policie vyklidila, nálože nenašla. Půlhodinu po půlnoci se diváci mohli do areálu vrátit a program pokračoval. Do akce bylo nasazeno několik desítek policistů včetně speciálně cvičeného psa.

V sobotu to přitom nebyl jediný festival, který se stal terčem výhrůžky bombou. Na městskou policii v Hradci Králové zavolal před polednem anonym z ciziny, že na tamním Hip Hop Kempu exploduje nálož. Policisté areál v prostoru letiště prohledali, žádnou trhavinu ale neobjevili. Na akci dorazilo asi 15.000 lidí, v době oznámení byli v areálu ale jen pořadatelé a produkce.

carr ( 23. srpna 2009 23:22 )

toto jej jen a jen výsledek naprosto bezperspektivní politiky této země.Frustrace nezanedbatelné části obyvatelstva, idoly "záporných" hrdinů, demoliční PC hry, beznadějné kariéry průměrných studentů, tolerance státu vůči kriminalitě menšin, arogantnost státního servisu pro občany, a TO už je jen krůček k seberealizci těch, co TO už neunesli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání