Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vítkovice: Týrané pejsky museli utratit!

Takto zubožená zvířata se nyní dávají dohromady v útulku v Ostravě - Třebovicích
Takto zubožená zvířata se nyní dávají dohromady v útulku v Ostravě - Třebovicích  (Autor: Blesk - Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
23. srpna 2009
06:39

Případ týraných čtyřiceti psů majitelkou z Vítkovic má smutnou dohru. Už osm z nich je po smrti. Jejich zdravotní stav byl natolik špatný, že je lékař musel nechat utratit. Krajská veterinární správa podala na ženu trestní oznámení.

„Lékař skutečně rozhodl, že nejlepší pro pejsky bude uspat je, aby se dále netrápili. Vyžadoval to jejich celkový opravdu velmi špatný stav,“ potvrdil Nedělnímu Blesku ředitel Útulku pro opuštěná zvířata v Ostravě-Třebovicích Jaromír Somerlík.

Krajská veterinární správa proto podala na majitelku Danu Záhorskou trestní oznámení pro podezření z opakovaného týrání a utýrání zvířat. Záhorské hrozí až rok vězení a peněžitý trest. „Máme jednoznačné podklady a podezření, že majitelka psy týrala. Policii jsme detailně popsali otřesné podmínky, v nichž zubožená zvířata žila,“ sdělil Nedělnímu Blesku ředitel krajské veterinární správy Jaromír Polášek.

Případem se už zabývá policie. Ostatních dvaatřicet psů nadále zůstává v péči v třebovického útulku. „Někteří jsou na tom hůře psychicky, jiní po fyzické stránce. Žrát jim ale všem chutná. Musíme je krmit ale častěji a v menších dávkách, aby se jim nezatěžoval organismus,“ dodal Somerlík.

Na otřesný případ týrání psů, kteří živořili v bytě dva plus jedna, upozornil Blesk. Záhorská se psy kšeftovala, nechávala je hladovět a žrát vlastní výkaly. Zavírala je ve tmě, někteří žili jen v přepravkách a byli pokousaní od blech. Podle sousedů psy takto trápila nejméně od roku 2001.

Záhorská se k překvapení všech proti odebrání psů odvolala. Pejsci tak zřejmě zůstanou v přeplněném útulku i dlouhé měsíce a lidé, kteří chtějí o ně pečovat, si je zatím vzít nemohou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

romantomi ( 29. října 2009 00:28 )

nejsi sáááám!!!!!však se jí to vrátíííí

romantomi ( 29. října 2009 00:26 )

Přesvěčte komu pejska předáváte,když už musí jít z vašeho pelíšku a podívejte na stránky útulku kam pejska dávate je škoda,aby trpěl a hlavně neplatte nic dopředu!!!!A hlavně jděte se podívat jak útulek vypadá!!!!Hlavně žádné předání na zastávce,nebo v okolí útulku viz. Vítkovický útulek tam naši mazlíci trpí!!!Jak by vám bylo dopadnout takhle!!!

ivet ( 23. srpna 2009 14:34 )

Chce se mi z té svině Záhorské zvracet

vistaria ( 23. srpna 2009 10:37 )

Ano,správný názor,snad se policie a ochránci zvířat vzpamatují,pejskům umožní poznat nové, milující páničky a babu řádně ztrestají,přece nemůže být vyslyšeno její odvolání!Nestačí tyto hrůzné důkazy?

marusenka1984 ( 23. srpna 2009 10:15 )

utratiť takého človeka...vlastne, to ani človek neni. sviňa jedna špinavá...

Zobrazit celou diskusi