Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krutý osud štěněte: Ťuldu bili klackem!

Ťulda s majitelkou útulku Miluší Maskulanisovou
Ťulda s majitelkou útulku Miluší Maskulanisovou  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
22. srpna 2009
01:38

Na kahánku měl kříženec kokršpaněla Ťulda. Ve velice zuboženém stavu se v poslední chvíli dostal do útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku. Šestiměsíční štěně téměř osleplo na jedno oko.

Hrozilo, že infekce postoupí dál do těla a nebohé zvíře v bolestech uhyne. A proč? Kvůli naprosté nevšímavosti lidí.

Nemocného štěňátka bloudícího několik dní po Encovanech na Litoměřicku si jako jediní všimli známý pražský fotograf Zdeněk Thoma a jeho manželka, kteří tudy jen projížděli. Když zjistili, že nikomu z místních nepatří, začali pátrat, kam ho předat. Na policii nepochodili, pomohli jim ale litoměřičtí strážníci, kteří je i s psíkem dopravili do útulku v Řepnici.

„Štěně bylo znetvořené. Vypadá to, že ho někdo nakopl, nebo přetáhl klackem. Oko mu léčíme mastmi, hojí se ale velmi pomalu,“ řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Nejvíce ji rozzlobilo, když zjistila, že zraněné štěně pobíhalo po vsi celý týden, aniž by si ho někdo z místních všiml, natož mu pomohl. „Nikdo neinformoval ani starostku, se kterou máme dobrou spolupráci. Stačilo na nemocné štěně včas upozornit a nemuselo tak dlouho a zbytečně trpět,“ řekla Maskulanisová.

jity ( 22. srpna 2009 10:50 )

takové hnusné zacházení. V mém bydlišti vyhodil někdo štěně a lidé se ho ujali. Chtěli ho předat do útulku, kde ho nepřijali a chtěli po obci 1000Kč denně. Nakonec ho ujala jedna místní rodina. Tak nevím jak útulky postupují, ale byly s tím velké problémy,starostka obvolávala všechny možné instituce jak policii tak městskou policii a nikdo neměl zájem. Nebýt té rodiny,která si ho vzala tak štěně muselo snad uhynout hlady.

Zobrazit celou diskusi