Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Český turista v Tatrách: Tělem mi projel blesk a já přežil!

Autor: Kateřina Moravcová - 
22. srpna 2009
05:00

Smrtí mohl skončit výlet Miroslava Brodce (48) z Ostrova. Při výstupu na Chopok v Tatrách přišla náhlá bouře, jenže lanovka turisty vysadila a zpátky už nejela. Zasáhl ho jeden z desítek blesků, které z nebe bičovaly zem…

Miroslav Brodec a jeho přítelkyně Petra (39) zde trávili dovolenou. Oba se ten den chystali na vysokohorskou túru. "Vyjeli jsme lanovkou na Chopok. V tu chvíli se strhl prudký déšť. Kolem nás lítaly blesky. Děti křičely. Nebylo kam se schovat," popisuje Miroslav.

Téměř dvacet lidí vysadila lanovka do pekla. Tu pak provozovatel vypnul. Turisté zůstali na planině v bouřkovém mraku a neměli se kam před deštěm a bouřkou ukrýt. "S kamarádem jsem se schoval pod dřevěný ukazatel. Najednou se to stalo. Velká rána a já odletěl pět metrů daleko. Byl jsem jako v ohni. Noha mi zdřevěněla. Hned jsem pochopil, že mě zasáhl blesk," vypráví otřesný zážitek Miroslav.

Zraněný a v šoku se za pomoci své přítelkyně dostal dolů do nížiny. Tam už na něj čekala záchranka. "Doktoři kroutili hlavou. Nevěřili, že jsem zásah bleskem přežil. Prý bylo štěstí, že jsem ho dostal do nohy. Do ruky by to bylo horší," dodává. Teď prý bude slavit dvoje narozeniny.

siroky11 ( 22. srpna 2009 09:01 )

POZOR PODVODNÍK! Tento hajzl tu stále otravuje a už Vám zapomněl sdělit, že za tento test musíte zaplatit 79 Kč!

inteligentquote ( 22. srpna 2009 08:47 )

Dobrý den, momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý! Jak se zúčastnit? Přejděte na tuto adresu: http://cz.iq-test.eu/#9402 a zde už naleznete samotný test. Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá i do soutěže! Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí a správných odpovědí!

Zobrazit celou diskusi