Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Srbští fanoušci olizovali reportéra ČT v přímém přenosu

Autor: pes - 
21. srpna 2009
13:43

Fotbaloví fanoušci Červené hvězdy Bělehrad ve čtvrtek večer narušili přímý zpravodajský vstup České televize. Reportér ČT Luboš Rosí bez ohledu na radující se fanoušky, kteří si z něj dělali legraci, pokračoval v reportáži. Z videa se stal hit!

Ti samí fanoušci, kteří se cestou na zápas s pražskou Slávií prali s policií a vykrádali na dálnici benzínky, reportéra objímali, olizovali, nasazovali mu brýle i parohy, nabízeli pivo a dávali k uchu telefon. „Strach jsem neměl, ale každopádně to bylo nepříjemné. Nevěděl jsem, co všechno ještě vymyslí,“ říká o složité situaci Rosí.

Fanoušci Červené hvězdy Bělehrad si udělali legraci z reportéra ČT Fanoušci Červené hvězdy Bělehrad si udělali legraci z reportéra ČT | David Malík

Přerušit vstup, během kterého kvůli hluku vůbec neslyšel otázku ze studia, nechtěl. „Když mi jeden z fandů řval do ucha něco jako mamá a mával tam mobilem, říkal jsem si, že by asi bylo nejlepší to skončit. Ale nechtěl jsem s těmi šašky prohrát, tak jsem pokračoval.“ Nakonec mu vypnuli osvětlení, přesto se nenechal rozhodit.

„Po zápasu naštěstí nebyli agresivní, spíš se předváděli. Dělám často vstupy z prostředí, kde se pohybují fotbaloví fanoušci, ale tohle bylo nejhorší. Jak zjistili, že nám to vadí, vymýšleli další a další věci, které mi to znesnadnily,“ říká Rosí.

Fanoušci Červené hvězdy Bělehrad si udělali legraci z reportéra ČT Fanoušci Červené hvězdy Bělehrad si udělali legraci z reportéra ČT | David Malík

I po konci přímého vstupu se Srobové chtěli družit. „Pak jsme nevysílali, ale dokud svítilo světlo, předváděli se dál. Něco se mi snažili říct, ale neuměli anglicky, nerozuměl jsem jim. Bylo to zajímavé. A jsem rád, že to mám za sebou,“ říká Rosí o své asi nejsledovanější reportáži. Možná natočil šot, který ho proslaví, na internetu je to hit.

Celá situace nápadně připomínala jeden z klipů kapely U2, kde zpěváka postrkují, olizují, stříhají mu oblečení, dávají lžičku do úst nebo ho omotávají provazem. Ani v klipu se zpěvák nenechá rozhodit. Přímý přenos ČT byl ale pro reportéra o mnoho náročnější.

k123456 ( 21. srpna 2009 20:18 )

Už se nedivím, proč byla v jejich zemi válka. Je to banda zvířat. Tyhle lidi nemají v EU co dělat. Jsou to nekulturní hovada. Škoda že se navzájem nevystříleli. Fakt škoda.

mejsehezky ( 21. srpna 2009 18:17 )

Souhlasím

quasimodo ( 21. srpna 2009 18:04 )

Tak to opravdu klobouk dolu. Tohle je profik. Na druhe strane je videt co za lidi chodi na takove zapasy a jak se chovaji. Dnes uz se neda na fotbal jit s ditetem beze strachu, ze ho nejaky buran trefi. Dnes uz jsou fotbalove zapasy jen pro luzu a chudaky, co si v davu dokazuji svou silu.

dalimil ( 21. srpna 2009 16:17 )

dokonalý profesionál!!!!!

Zobrazit celou diskusi