Polská režisérka Jánošíka Agnieszka Holland (60) o Jiráčkovi tvrdí, že objevila nového Leonarda DiCapria. Režisérka Agnieszka Holland byla několikrát nominována na Oscara a za film Evropa získala dokonce Zlatý glóbus.

S Leonardem DiCapriem spolupracovala v jeho začátcích na filmu Úplné zatmění a říká se, že to ona Leonarda pro film objevila. A stejné charizma vidí Agnieszka nyní i u Vaška Jiráčka. „Hledali jsme Jánošíka ve třech zemích, v Čechách, Polsku a na Slovensku,“ popisuje výběr Agnieszka Holland, s tím, že vybírali z více než 300 uchazečů.

Fotogalerie
5 fotografií

„Vašek nás však okamžitě nadchl, úplně se odlišoval od všech ostatních. Jeho charizma je stejné jako vnitřní vyzařování Leonarda DiCapria,“ popsala nadšeně režisérka.

Slovenského Jánošíka hraje Čech - Film plný krve a sexu

A co říká sám herec Václav Jiráček? Agnieszka Holland film natáčela dlouhých sedm let

Proč myslíte, že jste v poslední době, tak vyhledávaný herec? Nevím. Je to taková vlna a jsem moc rád, že tomu tak je.

A který z vašich filmů vás nejvíce ovlivnil? Nejblíž mám k fi lmu Jánošík, určitě také proto, že jsem na jeho natáčení strávil nejvíce času. Pokud vím, realizace fi lmu trvala sedm let... Ano. Jánošík byla moje první zkušenost s fi lmem, nejvíc jsem se na něm naučil a odnesl si nejvíc zážitků. Film byl také fyzicky náročný.

Režisérka filmu Agnieszka Holland o vás mluví jako o novém Leonardu DiCapriovi. Co vy na to říkáte? Já jsem především hrozně rád, že si mě vybrala jako hlavního hrdinu a jejího názoru si nesmírně vážím. A myslím si, že Leonardo DiCaprio je dobrý herec, tak si toho cením obzvlášť.