Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rodinný masakr v Německu: Řádil tam šílený střelec! Tři mrtví!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
18. srpna 2009
21:55

V obci Schwalmtal na západě Německa řádil zběsilý střelec. Výsledkem jsou tři mrtví a jeden těžce raněný. K tomuto drastickému činu, který trval dlouhé tři hodiny, pachatele dohnaly nejspíše rozvodové problémy.

Muž bezhlavě střílel kolem sebe! Měl rukojmí - tři z nich zabil, další byl těžce zraněn. Policii se vzdal až po dlouhých třech hodinách.

Policisté vnikli do domu, v němž se střelec zabarikádoval. Skryl se v něm poté, co několikrát vystřelil také na ulici. Jeden mrtvý podle informací policie ležel před domem. Dvě další oběti pak vyšetřovatelé našli při prohledávání domu.

V domě se podle nepotvrzených zpráv, jež přinesla rozhlasová stanice WDR, sešli manželé v rozvodovém řízení, aby společně s advokáty a realitními makléři jednali o ceně nemovitosti. Okolo 17:00 SELČ se ale napětí vystupňovalo a v domě se strhla střelba. Jeden z makléřů utrpěl zranění, osud toho druhého je zatím nejasný.

Podle jednoho ze svědků pachatel, kterému bylo kolem 50 let, působil, jako by byl opilý. Při zatýkání prý křičel "Pomoc!".

Na místě zasahovalo více než 200 příslušníků zvláštních policejních jednotek, dorazily také zdravotnické týmy a duchovní pro krizové situace. Schwalmtal s 19.000 obyvateli leží nedaleko nizozemských hranic.

Rodinná dramata si již letos v Německu vyžádala řadu obětí. V dubnu 68letá žena z Hamburku zastřelila svého o 11 let mladšího manžela, pak i sama sebe. V březnu v Hornsenu v Dolním Sasku muž začal střílet na svoji rodinu, přičemž zabil svoji partnerku, osmiletého syna a tři další děti těžce zranil. Nakonec spáchal sebevraždu. Jedním z motivů jeho činu byla podle policie žárlivost. V únoru 51letý manžel v Hattingenu v Severním Porýní-Vestfálsku zastřelil svoji 39letou manželku a jejich desetiletou dceru. Žena ho chtěla opustit kvůli příteli z dřívějších let.