Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Výbuch v chemičce na Mostecku popálil čtyři muže

Záluží - ilustrační foto
Záluží - ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: lac - 
18. srpna 2009
17:18

K výbuchu par došlo v úterý odpoledne v jednom z provozů chemického gigantu v Záluží na Mostecku. Výsledkem nešťastné události v Unipetrolu jsou tři těžce popálení muži a jeden lehce.

Podle policejní mluvčí Aleny Romové ke zranění pracovníků došlo, když opravovali prázdný zásobník na technický benzin. „Při výměně filtru upřesnila,“ Romová s tím, že pravděpodobně došlo uvolnění par chemikálií a následné detonaci.

Muži byli okamžitě převezeni do blízkých nemocnic. Bližší informace pro Blesk zjišťuje mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra. „V současnosti jsou zranění na příjmu a lékaři o ně pečují,“ řekl Vondra. Policisté prošetřují okolnosti vážného pracovního úrazu.

„Dva pacienty lékaři mostecké nemocnice stabilizovali a připravili je k transportu do popáleninového centra vinohradské nemocnice,“ řekl Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní. Zranění obou pracovníků chemičky jsou vážná. Jednoho do Nemocnice Vinohrady přepravil vrtulník, druhého sanita. Další dva jsou v péči mosteckých lékařů na oddělení chirurgie. „Jejich zranění je lehčí,“ dodal Vondra.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hani ( 18. srpna 2009 19:21 )

Moc malo. V rusku to je katastrofa. A co mate vy? Ubljudka-zabaka Paroubka ktery muze dnes zastavit takovych teroristuv zabila by svymy rukama. Muze vyhledaju nejakych rusov, kteri to udelaji. Nebo neco podobneho. Je mi lito ze ne strilili u vas, ze ne zabiji nikdo zabaka, ze nema explozi na nejake tovarne. Vam by to moc licilo. Doktoruv zabijak mate ne men nez rusy. A mate budouceho premjera s manzelkou prostitutkou. I vse to vi. Kdo jeste to ma?

radekhamburg ( 18. srpna 2009 18:33 )

Jsem rozeny mostecak ale to jiste neni prvni ani posledni vybuch CHemicka je stara jedine co udelali aby nemuseli kupovat ze sveho svaciny detem ve skolach na Mostesku tak koupily par filtru kvuli ovzdusi ale co na tam kolik je CHeza Litvinov Let...o tom se nemluvi myslim ,ze ma dost penez na opravy ale oo renovace a stale renovace kominu a jinych veci stoji za velke h... ad radeji koupi neco fungl noveho jsem sice jen rocnik 72 ale zuby mam take v jine dimenzi diky CHemicce chlapum preji brzke uzdraveni vim co to je mit popaleniny jiste je maji vazne . modlim se za jejich Rodiny. Radek

Zobrazit celou diskusi