Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěl rozprášit popel babičky! Místo toho zachránil topícího se psa

Autor: INT, so - 
19. srpna 2009
05:00

Život a osud si s vámi někdy pěkně pohrají. Australan Raden Soemawinat (20) šel do přístavu rozprášit popel své zesnulé babičky a stal se národním hrdinou. Z ledového moře totiž vytáhl topícího se pejska a všechno zachytily pohotové kamery.

Sue Drummond venčila jako každý den svého mazlíčka, křížence maltézáčka se shi-tzu jménem Bibi. Pejskovi se ale zachtělo do vody, a tak vlezl do moře. Vlny a vítr ho ale bleskurychle odnesly daleko od břehu a se svým stylem – čubičkou se nedokázal vrátit ke břehu. Jeho majitelka se již obávala nejhoršího. Do vody se totiž bála. Záchrana přišla záhy a ze směru, odkud to nečekala.

Na nedalekém molu se totiž právě chystal rozprášit popel své mrtvé babičky Raden Soemawinata. Když viděl, co se stalo, nechal urnu urnou, bleskově se svlékl do košile a spodního prádla a skočil do kalných vln. K vystrašené Bibi, které už zbývaly poslední síly, doplaval, čapl ji za kožíšek a za chvíli už ji vracel vděčné a plačící majitelce.

„Myslela jsem, že už se s ní nikdy neshledám,“ děkovala Sue  zachránci. Ten byl skromný. „Bylo sice docela zima a větrno, ale nedalo mi moc práce se rychle rozhodnout. O žádné hrdinství nešlo. A že jsem se tam nakonec promenádoval po molu polonahý? To mi nedělá problémy. Jsem totiž na půl úvazku manekýn a do podobných situací se dostávám běžně,“ řekl novinám Melbourne’s Herald Sun, které koupily sérii fotografií z »místa činu«.

monjja ( 26. srpna 2009 14:18 )

No, život psa má skutečně pro někoho větší cenu než život některých lidí...to ti můžu říct, na mou duši, na psí uši...

djaba ( 20. srpna 2009 18:52 )

Moc nescházelo a mohl se utopit sám a mohli ho tam taky rozprášit,pardon ,rozptýlit.No, asi v těch končinách má život psa větší cenu.

amon1 ( 19. srpna 2009 10:36 )

kalna nekalna zachranil ho a to je dulezite i to ze se nikomu nic nestalo

amon1 ( 19. srpna 2009 10:35 )

tomu chlapci moc velky dík. Pejskovi hodne zdravi a stesti. I takový se najdou co nasadí svuj zivot i za zvíře.

lister ( 19. srpna 2009 09:49 )

POZOR NA BLÁZNA CO VÁM BUDE PSÁT O IQ TESTU. JE TO PODVOD!!

Zobrazit celou diskusi