Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rusko údajně vypovědělo dva české diplomaty

O alkohol ale přišli řidiči, kteří museli převážet ostatní fanoušky.
O alkohol ale přišli řidiči, kteří museli převážet ostatní fanoušky.  (Autor: ČTK/AP)
Autor: ČTK, pes - 
18. srpna 2009
14:36

Rusko podle agentury Interfax vypovědělo dva české diplomaty. Agentura o tom v pondělí informovala s odvoláním na nejmenovaného oficiálního ruského činitele.

Moskva tak prý reagovala na vyhoštění dvou pracovníků ruské diplomacie z Česka. Mluvčí českého velvyslanectví v Moskvě Tibor Opěla informaci nepotvrdil.
"Nebudeme se k této záležitosti vyjadřovat. Nebudeme komentovat zprávy od anonymních zdrojů," řekl Opěla.

Server iDnes v pondělí s odvoláním na diplomatické zdroje napsal, že z České republiky byl vyhoštěn zástupce vojenského přidělence při ruském velvyslanectví v Praze a že dalšímu diplomatovi české úřady doporučily, ať už se nevrací z dovolené. Český premiér Jan Fischer novinářům řekl, že tuto informaci nebude komentovat. Ruský ministr zahraničí ale označil české rozhodnutí za "další provokaci".

Vojenské zpravodajství údajně získalo informace, že oba diplomaté zřejmě pracují pro ruské tajné služby. České ministerstvo zahraničí ani velvyslanectví informaci nepotvrdily.

demiro ( 18. srpna 2009 19:41 )

1. nauc se cesky, nebo mlc /bud potichu/ a nic nepis, 2. nebo si ruska spionka a provokaterka, to bych i chapal, rusum neverim.

hani ( 18. srpna 2009 19:02 )

Vse jedno elektrarnu jim rozdrtily. Katasrofa na Sajano-susenske HES to je akt terorismu. Je mi lito, jenom spatne ruske spiony pracuji. Nic ne vyvedaly.

demiro ( 18. srpna 2009 15:13 )

teď se nechají čapnout, když jsme se dostali tak blízko k technologiii, jak postavit kosmickou loď. Babráci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa