Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česko v krizi: Schodek rozpočtu v roce 2010 asi 256 miliard!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Hykl)
Autor: ČTK, jos - 
15. srpna 2009
14:56

Pokud se rychle nezmění zákony, dosáhne schodek rozpočtu na rok 2010 asi sedmi procent HDP, což je zhruba 256 miliard korun. Rádiu Česko to řekl ministr financí Eduard Janota.

Na konci července byl odhad bez zásahu ministerstva přes 200 miliard korun, dosavadní plán přitom je 166 miliard korun.

Podle Janoty jde o "velmi špatné číslo na úrovni ekonomiky Maďarska". "Je třeba přijmout zásadní legislativní opatření, která umožní snížit na jedné straně výdaje rozpočtu, a to velmi výrazně, a na druhé straně i zvýšit příjmy rozpočtu, protože bez změn obou stran rozpočtové bilance se ta situace zásadně nedá řešit," řekl Janota.

Oficiální návrh rozpočtu na příští rok bude vycházet z reálných předpokladů a možností a bude zcela určitě přesahovat schodek 200 miliard korun. Janota ale chce i druhou variantu rozpočtu, v níž počítá s legislativními změnami.

Ministr navrhuje úspory prakticky ve všech kapitolách výdajů, které tvoří 80 procent státního rozpočtu.

warumfernet ( 16. srpna 2009 08:49 )

že ČSSD přebírá vládu a hospodářství země po modré vládní klice - v těžké hospodářské a morální krizi, spálenou a ještě více zadluženou zemi. Takže opět než se čssd dostane k plnění svých volebních slibů, tak bude muset sanovat obrovské množství průse.., po této vládě modrých exotů.

bigmen ( 15. srpna 2009 18:03 )

VŠECHNY PENÍZE CO NÁM CHYBÍ ROZKRADLA NAŠE ZKORUMPOVANÁ VLÁDA

sally47 ( 15. srpna 2009 16:18 )

Tupá hlava lapasák Topolánek na co šáhne to skur..!občanům slibuje a pak nic nesplní!(viz r.2006 před volbamy) je to prolhaný darebák bez charakteru!!!!

hani ( 15. srpna 2009 15:33 )

Skoro pryjdou oranzeve zajicky a vsechno dopadne dobre. Nikdo nic ne bude krast, nikdo ne bude prodavat nejlepejsi statni podniky. Ne bude nemoce - zabak uplne zastavi ten biznes. Ne budete jist genetyckou jadovatu zracku a ne bude pitomce. Romy taky budou normalni lide, budou ucit sve deti. A budou ne jenom uklidit ulice a neco vic. Takhle bude zitra. Zitra. Zitra. Kdy zvitezi ten dobry zabak=paroubak. Hitler stejne zvitezil. Musil to udelat jeste vcera. Jeste vcera zasadit do veznice langeruv-tupoluv. Vcera ne musil brat se z prostitutkou a mit za manzelku spinavu pani. Ktera cichala kokain a vydelavala moc kriminalne. Moc nevinne lide ne sedelo by ve veznice. Pryjde zabak a vse budou volne. A dneska jeste trochu ukradte, nekoho zabijte, znasilnite. Zitra bude vsechno jinak spravedlive. Zitra- zitra- zitra- zitra. Dnes jeste zabijte. A verte- verte- verte - vse dopadne dobre.

bobina ( 15. srpna 2009 15:29 )

a od ministerstev,a teprve potom u lidí! Pan Topolánek si lže do kapsy,když se jeho předvolební rétorika bude zabývat kritikou Paroubkových slibů! Nejdříve by měl lidem vysvětlit co splnil z těch svých,které dal on před svým zvolením,pak ať hází špínu na ty druhé! Myslím si,že Paroubek by už neměl co zkazit,protože jak je vidět,tak Topolánek nic nevylepšil,jenom za své vládnoucí období lidi nakrknul,některé možná i pobavil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa