Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kuriózní vandr: S kontejnerem po Moravském krasu!

Zleva vpředu student agronomie Daniel Hána (21), hlavní tahoun Míra Jonáš (19), který studuje cestovní ruch, a gymnazista Joel Hána (18). Vzadu vlevo budoucí právník Jan Rathouský (22) a vpravo budoucí tělocvikář Jonatan Hána (22).
Zleva vpředu student agronomie Daniel Hána (21), hlavní tahoun Míra Jonáš (19), který studuje cestovní ruch, a gymnazista Joel Hána (18). Vzadu vlevo budoucí právník Jan Rathouský (22) a vpravo budoucí tělocvikář Jonatan Hána (22).  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op - 
15. srpna 2009
05:00

Na kuriózní vandr se vydala parta pěti studentů z Pelhřimova. Moravským krasem putují studenti se žlutým 1100litrovým kontejnerem na odpadky. V neobvyklém vozidle si vezou výbavu na kempování, jídlo a náhradní součástky.

Ve středu ráno vyjeli z obce Suchý na Blanensku a přes Drahanskou vrchovinu mířili do kempu v Baldovci. „Dnes ujedeme asi 25 kilometrů. Sedm kilometrů jsme táhli kontejner lesem,“ svěřil se v Protivanově hlavní tahoun Miroslav Jonáš (19).

Nápad na neobvyklý vandr vznikl podle kluků loni v hospodě u piva. „Chtěli jsme na čundr, ale krosna je těžká, tak jsme přišli na kontejner,“ smějí se.

Lidé na ně už třikrát poslali policisty. „Dvě hlídky nám poradily lepší cestu, boskovický policista nám ale chtěl dát pokutu. Po vysvětlení to ale vzdal a odjel,“ doplnil šéf party. Ta ukončí svou pouť zítra v Adamově na Blanensku.

shadik ( 24. srpna 2009 13:48 )

... v nekolika bodech ... 1) kdyz uz tak eseNbakem ... cize prislusniku Svazu Narodni Bezpecnosti ... 2) nejsou to zhulenci ba naopak - slusnejsi kluky neznam 3) autor by potreboval za sve nenavistne reakce par ran holi sam ... 4) rovnez by mohl navstivit Pelhrimov a pripomenout si smysl slova RECESE!!

Zobrazit celou diskusi