Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

SkyEurope: Zaměstnanci rozhodli, zatím létají dál!

SkyEurope Airlines
SkyEurope Airlines  (Autor: ČTK)
Autor: pal, ČTK - 
14. srpna 2009
19:32

Zaměstnanci letecké společnosti SkyEurope rozhodli o tom, že firma zatím bude fungovat dál. Souhlasili totiž s posunutím červencové výplaty. Ve Vídni však SkyEurope kvůli dluhům dolétaly!

Slovenská nízkonákladová letecká společnost SkyEurope zatím nekončí. Podle serveru iDnes.cz zaměstnanci aerolinek souhlasili se zdržením červencových mezd. Pokud by to odmítli a dožadovali se jejich včasné výplaty, soudem stanovený správce by provoz aerolinek ukončil. Současně však dnes oznámilo vídeňské letiště, že o půlnoci přestane odbavovat odlety SkyEurope poté, co firma nezaplatila své dluhy.

Firma zaměstnancům e-mailem oznámila, že nedostanou včas červencovou výplatu a poprosila je o souhlas s dalším zdržením. Podle iDnes lidé na návrh přistoupili. Firma to oficiálně nekomentovala.

Vídeňské letiště Flughafen Wien dnes splnilo své předchozí varování. "Navzdory dlouhým a intenzivním rozhovorům se SkyEurope nebyly nezaplacené dluhy do pátku 15:00 uhrazeny. Flughafen Wien proto do páteční půlnoci ukončí všechny služby pro SkyEurope," uvedlo letiště. Upozornilo však, že bude nadále odbavovat příchozí lety SkyEurope.

Mluvčí SkyEurope Tomáš Kika řekl, že firma se bude snažit zmírnit negativní dopad rozhodnutí vídeňského letiště. Společnost připravuje náhradní řešení, spočívající v přepravě cestujících z Vídně do Bratislavy autobusy. "Jde o dočasné řešení," řekl Kika. Nedokázal však říci, odkdy začnou aerolinky pasažéry na bratislavské letiště M. R. Štefánika vozit a kolika cestujících se to dotkne.

SkyEurope se dlouhodobě potýkají s dluhy, aktuálně fungují pod soudní ochranou před věřiteli. Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamury by případným krachem SkyEurope bylo postiženo zřejmě více než deset tisíc českých turistů. "Odhadujeme, že je v současnosti několik tisíc Čechů se SkyEurope v zahraničí a ještě větší množství má zakoupené letenky a ještě neodletěli," uvedl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi