Kemp pro 400 lidí leží na břehu rybníka Brodský, který patří hraběti Kolowratovi, a má ho v pronájmu provozovatel kempu, Milan Hrstka. V rybníku jsou prý až dvacetikiloví kapři a přes metr dlouzí jeseteři. Rybáři si mohou koupit povolenku na den za 400 Kč, v ceně je jedna ulovená ryba. Rybaření se tady bere jako sport a velké ulovené ryby se zase, po vyfocení s jejich pokořitelem, vracejí do rybníka.

Jednoho z rybářů Blesk oslovil, když se vracel z lovu. „Zatím nic nechytil, ale dvouletý vnouček Lukáš dneska chytil 38cm lína,“ řekl pan Vávra z České Lípy.

Kemp nabízí koupání v rybníku s travnatou pláží a písčitým dnem, hřiště na volejbal a nohejbal, lanové prolézačky, půjčovnu lodí, surfů, šlapadel a samozřejmě rybářského vybavení. Nedaleko je minigolf, bowling a tenis, správce kempu na přání zajistí např. projížďky na koních či vyhlídkový let v balonu.

Po celém kempu jsou velmi zajímavé dřevěné skulptury, které přímo na místě vytvářejí sochaři Zdeňkové Škopové – táta se synem. Kemp leží uprostřed zajímavé turistické oblasti: 10 km od Ratibořic, Viktorčina splavu a Starého Bělidla či 25 km od pevnostního systému Josefov.

Sprchy jsou pěkné, toalety by si rekonstrukci zasloužily, ale všude je čisto. Ubytovat se můžete ve vlastním stanu, nebo v chatce či buňce, které opět něco pamatují, ale jsou čisté. Velkým plusem je prádelna s funkční pračkou zdarma, stejně jako klubovna s televizí a fotbálkem. Už za padesát korun a dobře se najíte v místní Vodnické restauraci.

inspktor
Autor: red