Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

S Davidem (†12), kterého zabila fotbalová branka, se rozloučilo 300 lidí

Autor: Jiří Čada - 
13. srpna 2009
16:07

Přesně týden po tragické události, kdy mobilní fotbalová branka v Přibyslavicích na Třebíčsku usmrtila malého školáka Davida (†12), se s ním přišly do obřadní síně v Třebíči rozloučit asi tři stovky obyvatel Přibyslavic a spolužáků.

Fotbalová branka se na malého Davida zřítila pravděpodobně poté, co se na ní se svým mladším kamarádem (10) houpal. „Vyšetřování celé tragické události dále pokračuje,“ řekl Blesku mluvčí třebíčských policistů René Novotný.

„Nejsou vyslechnuti všichni svědci, ani činovníci fotbalového klubu, který je majitelem hřiště, kde k neštěstí došlo. Budeme prověřovat, kdo vyráběl branky, kdo jejich výrobu zadal, a k vyšetřování pozveme soudní znalce v oblasti sportovního zařízení,“ dodal René Novotný.



Policisté zatím případ vyšetřují jako ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti. Viníkovi hrozí trest až 5 let vězení.

Na malého Davida nad jeho rakví místní vzpomínali jako na velmi talentovaného chlapce. Kromě sportu a fotbalu, který provozoval především se svým dědečkem, tíhl překvapivě k vážné hudbě. Stal se dokonce vítězem krajské soutěže ve hře na zobcovou flétnu. S otcem pravidelně navštěvoval koncerty vážné hudby. Navštěvoval rovněž hru na zobcovou flétnu v základní umělecké škole.

Už zhruba hodinu před obřadem postávali před obřadní místností někteří jeho spolužáci. Lidé k rakvi přinášeli plyšové hračky. Každý pro malého Davida měl jen slova obdivu.

detektifshtika ( 14. srpna 2009 20:51 )

Dagisku moc děkuju. Všechny tyhle idioty by měli někam zavřít a sterilizovat je. Protože oni by asi vlastní děti zahubili kvůli tomu, že neumějí poslouchat... Přeju chlapci lehké nebe, ačkoliv jsem nevěřící...

dagisek ( 14. srpna 2009 10:05 )

Chtela bych videt idiota ktery nikdy neporusil zakaz!!!Jste zlej clovek.Rodice nesou odpovednost za chovani svych deti,ale ze si dite hraje venku s kamarady neznamena ze je v ohrozeni zivota!!!Vas asi rodice brali ven na voditku,jelikoz pustit vas samotneho nebo samotnou by bylo nebezpecne jak pro Vas tak pro zbytek okoli.Rodicum vyjadruji uprimnou soustrast,dovedu si predstavit bolest kterou si ponesou do konce zivota

detektifshtika ( 14. srpna 2009 10:02 )

Tak ještě jednou. Stačí si přečíst článek. Bože...

detektifshtika ( 14. srpna 2009 10:01 )

prej nejde přidělat. (jinak se píše standardní, OK?) Koukám že ty máš asi dům v roští, když bys nedokázal kus železa přiděl k hřišti. A jinak bych chtěl vidět, co by se dělo, kdyby to bylo tvoje dítě. To Ti nepřeju, protože by mi bylo líto dítěte, ne tebe. Jo a když se má všechno děti naučit, ty pane nejdokonalejší, tak proč se dělají snad už ke všemu dětský pojistky, co? Vždyť děti mají všechno vědět !?!?! Hele dej se na politiku, tam se se svýma idiotskýma názorama, že si za to dítě mohlo samo, hodíš. Jseš obyčejná hyeina a je mi z tebe na blití. Howgh.

thomasino12 ( 14. srpna 2009 08:33 )

Dobrý den, momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý! Jak se zúčastnit? Přejděte na tuto adresu: http://cz.iq-test.eu/#9402 a zde už naleznete samotný test. Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá i do soutěže! Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život? Hodně štěstí a správných odpovědí!

Zobrazit celou diskusi