Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Operní pěvec doplaval za šest dní z Písku do Prahy

Operní pěvec doplaval za šest dní z Písku do Prahy
Operní pěvec doplaval za šest dní z Písku do Prahy  (Autor: Foto Blesk - Martin Sekanina)
Autor: ČTK, pal - 
13. srpna 2009
15:30

Z Písku do Prahy chladnými vodami Vltavy doplaval sólista Státní opery Richard Haan. Vzdálenost 135 kilometrů urazil bez použití neoprenu za šest dní! Dal si tak dárek ke svým šedesátým narozeninám.

Zpěvák odstartoval 25. července z Písku od historického kamenného mostu. Jednotlivé úseky měřily od 18 do 25 kilometrů a ve vodě strávil v průměru deset až dvanáct hodin denně. Po třech dnech ho ale postihla krize, a uvažoval prý proto o ukončení plavby. Krizi se však podařilo překonat a 30. července dorazil Haan do pražského Braníku. Po celou dobu ho ve vodě doprovázel malý motorový člun s nezbytným občerstvením. "Nejhorších bylo dvanáct kilometrů před Slapskou hrází, kde byla špinavá voda, sinice a veliký provoz motorových člunů," řekl Haan.

Umělec, který se může pyšnit i tím, že jako desátý Čech přeplaval kanál La Manche a rovněž Gibraltarský průliv, prozradil i něco ze svých sportovních plánů do budoucna. Zvažuje prý přejet na kole Sardinii, odsud přeplavat 18 kilometrů po moři na sousední Korsiku a pokračovat na kole i na tomto středozemním ostrově. Své zážitky při překonávání ledových vod La Manche popsal v roce 2007 v knize Bludný Holanďan v La Manchi nezabloudil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi