Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatelé Prahy 6 dostanou slevu nájmu - kvůli Blance

Lidem tady stavba dost komplikuje život.
Lidem tady stavba dost komplikuje život.  (Autor: Foto Blesk - Petr Merta)
Autor: ČTK, pad - 
12. srpna 2009
18:43

Praha 6 sleví podnikatelům z oblastí kolem stanice metra Hradčanská a ulice Dejvická z nájemného nebytových prostor 64 až 75 procent. Oblast je v souvislosti se stavbou tunelu Blanka postižena dopravními omezeními.

Slevu dostane 13 provozoven, které tak do konce roku ušetří přes 766 000 korun. „Jde o nájemce nebytových prostor a prodejen kolem Dejvické a Hradčanské, kteří jsou existenčně ohroženi záborem ulic kvůli stavbě tunelu Blanka a kteří nejsou dlužníky,“ uvedl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Jde o obchody s prodejem květin, dárků, dětského oblečení, o drogerii, prodejnu a opravnu obuvi, cukrárnu, vinotéku, tabák, prodejnu nápojů, mobilních telefonů, kancelářských potřeb, nákup a prodej nábytku, potraviny a prodejnu smíšeného zboží.

Slevy na nájemném budou platit do konce roku. Některé provozovny slevu už dostaly během letních měsíců. Ty, kterým levnější nájemné začne platit od září, mají slevu z měsíčního nájemného 75 procent bez DPH a služeb. Ty, které získaly slevu už během léta, ušetří 64 až 68 procent.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi