Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Moderátor TV show: Objednával si vraždy kvůli sledovanosti?

Wallace Souza
Wallace Souza  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, brum - 
12. srpna 2009
14:40

Brazilská policie vyšetřuje podezření, že poslanec státu Amazonas Wallace Souza si objednával vraždy, aby zvýšil sledovanost televizního pořadu, ve kterém vystupoval a horlil tam proti zločinnosti.

Policie pojala podezření, když si všimla, že tato stanice byla u vražd vždy první a pořizovala na místě exkluzivní záběry. Poslanec, který je spolu se svým synem podezřelý také z pašování drog, všechna obvinění odmítá.

"Příkaz k vraždě vždycky přicházel od poslance a jeho syna, který potom dával echo televizi, aby se dostala na místo před policií," řekl agentuře vyšetřovatel Thomaz Vasconcelos. Podle jeho názoru sloužily vraždy Souzovi hned dvakrát - jednak se tím zbavoval svých rivalů ve sféře obchodu s drogami, jednak zvyšoval sledovanost "svého" televizního pořadu.

Souza, sám bývalý policista, který se ale s policií rozešel ve zlém, v televizi Canal Livre horlil proti tomu, že Amazonie je zaplavena zločinem. Neobyčejně pohotové informace této televize o vraždách mu pak jakoby dávaly za pravdu.

Policie Souzu podezřívá z objednání nejméně pěti takových vražd. Jako příklad referování zmíněné televize o nich agentura uvádí, že reportér natáčel záběry spáleného těla, zacpával si nos tričkem a říkal, že "je to cítit jako při grilování".

Souza označil obvinění za absurdní a jeho advokát řekl, že pro ně nejsou absolutně žádné důkazy. Vyšetřován je na svobodě, protože má poslaneckou imunitu.

Zobrazit celou diskusi