Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Důlní tragédie: Tři kamarádi zemřeli společně!

Autor: INT, kil, vk - 
11. srpna 2009
22:00

Trojice kamarádů Róbert Nagy (†48), Peter Púpava (†40) a Róberte Reg (†38) patří mezi oběti pondělní tragédie. V dole zemřeli společně. Ironií osudu je, že tito záchranáři byli zaměstnanci dolu Dolina Veľký Krtíš a v Handlové byli jen jako výpomoc.

Ze čtyřčlenné skupinky se zachránil pouze technik. Nesfáral pod zem a to mu zachránilo život. Okamžitě se však zapojil do pátrání po svých spolupracovnících.

„Byli spolu v práci a často se setkávali i mimo ni. Byli součástí týmu, který jezdil na soutěže záchranářů. Byli to skuteční profesionálové, patřili mezi špičku. Ta díra v Handlové měla být už dávno zahrabaná a kvůli hloupému ohni tam nemuseli zahynout správní chlapi,“ řekl jeden z havířů z Veľkého Krtíše, který se při pohledu na fotografi e svých kamarádů rozplakal.

FRANTIŠEK KRIZSÁK (†50): Vysněné dovolené se nedožil

Měla to být jeho nejkrásnější dovolená! František Krizsák (†50) před pár dny oslavil padesátiny a už se nemohl dočkat vysněné dovolené s rodinou v Demänové. Do odjezdu chybělo jen pár dní, v pondělí se ale ze šachty už nevrátil. Jeho manželce Hildě (51) zavolala sestra, že v šachtě se stalo neštěstí. Za několik hodin jí oznámili, že svého manžela už živého neuvidí. Místo příprav na dovolenou tak teď čeká manželku příprava na pohřeb.

barunam ( 12. srpna 2009 10:48 )

mi vadí, když někdo odejde do práce a už se nevrátí. Ať je to policajt, šofér, barman, pumpař, zedník nebo horník. Když se stane neštěstí v dole je to vždycky velkej průser a moc to bolí. I když samozřejmě nikoho neznám, je mi moc líto všech pozůstaqlých, hlavně dětí co přišly o tátu. Buďte silní a zkuste fungovat dál, kvůli dětem. Upřímnou soustrast.

taky1chytra ( 12. srpna 2009 10:28 )

je to tak, ze pokud se nase maticka Zeme cini viz zemetreseni v Japonsku, "cini" se meni se a to nejen geologicky proste vsechno a vsude at odpocivaji v pokoji

delavar ( 11. srpna 2009 22:16 )

To je najhoršie,čo sa môže stať.Príroda nechtiac potrestala ľudí práce.Ťažko sa o tom hovorí.Je to tragédia.Nech je táto udalosť každému ako memento.Niet tu slov-nedajú sa nájsť.....

Zobrazit celou diskusi