Pokud od pobytu v kempu očekáváte luxus a moderní sociální zařízení, Konopáč není určen pro vás. Pokud ale nemáte tak vysoké nároky, máte rádi klid a chcete si užít vody, okolních cyklostezek se skvělými terény či jenom procházek přírodou, budete spokojeni. Mladší neposedná klientela ale bude možná považovat kemp za příliš "mrtvý". Když jsem do něj přijel, bylo tady jen pár stanů, většina hostů bydlí v chatkách a hlavní budově. Možná až se kemp víc zaplní, bude tady živěji. Teď tady, jak se říká, "chcíp pes".

Velkým kladem je pěkné koupaliště v areálu kempu. Voda je čistá a ostrůvek uprostřed nádrže působí lákavě. K dispozici je také tobogan. Hned vedle koupaliště je restaurace s výdejním okénkem, kde nabízejí klasická stánková jídla (hranolky, klobásy) a samozřejmě nápoje včetně alkoholických. Vpravo od recepce najdete restauraci, kde připravují snídaně, obědy i večeře za slušnou cenu. Gulášek tady pořídíte za 65 korun, dvanáctku "gambáč" za 25 korun. Zavřený je bohužel stánek s doplňkovým prodejem hygienických a dalších potřeb. Pokud chcete ale jen poslat pohled, můžete si jej koupit i se známkou na recepci.

Fotogalerie
3 fotografie

Velkým tahákem a kladem kempu je letní kino, které hraje od 21 hodin v pondělí, ve středu, v pátek a v sobotu. Zítra dávají Transformers: Pomsta poražených a v pátek nejúspěšnější komedii poslední doby Líbáš jako bůh. Vstupné 70 korun. Dětský koutek s trampolínou se malým návštěvníkům kempu líbí, jak mi nadšeně potvrdil pětiletý Matyáš Zahradník z Litomyšli. S rodiči a sestrou Kamilkou (8) byli v chatičce celý týden a na jeden den na závěr přijeli vystřídat "mladé" babička s dědou Pavlovi. „Docela se nám tady líbí. Koupaliště je pěkné, je tu klid, vybavení kempu je ale dost opotřebované, už se na něj asi léta nesáhlo, a toalety nic moc, škoda, jinak je tu fajn,“ řekla mi paní Pavlová.

V normě je kuchyňka s vařiči a dřezy s teplou vodou, příjemně překvapí funkční pračka. Naproti tomu sociální zařízení už pamatují hodně, jsou sice funkční, ale oku ani čichu návštěvníků nelahodí. Chtělo by to rozhodně nějakou renovaci. Celkový dojem z jinak sympatického kempu by se tím výrazně zlepšil. Takhle je to jen za tři hvězdičky.

Název kempu: Autokempink Konopáč

Adresa: Konopáč 37, Heřmanův Městec

Cena za osobu ve stanu: 60 Kč/dospělý; 50 Kč/dítě (6–15)

Chatka (4 lůžka) dle vybavení: od 600 Kč do 920 Kč

Chatka (2 lůžka): 240 Kč

Pokoj v budově: 380 Kč (2 lůžka), 540 Kč (3 lůžka) a 680 Kč (4 lůžka)

Cena za psa: 60 Kč

Cena za stan: 75 Kč/všechny velikosti

Cena za karavan: 75 Kč

Cena za obytné auto: 75 Kč

Cena za os. auto: 60 Kč

Cena za mikrobus: 100 Kč

Cena za motocykl: 40 Kč

Teplá voda po celý den: ano (žetony za 10 Kč/3 min)

Elektrická přípojka: ano (60 Kč)

Přípojka na kanalizaci: ne

Zajištěna ostraha areálu: ne

Prodej potravin a hygienických potřeb v areálu: ne

Stravování v areálu: ano

Krytý prostor pro vaření: ano

Sportoviště: koupaliště, 2 hřiště na volejbal a nohejbal, ping-pong, půjčovna

kol

Dětské hřiště: ano + trampolína

Počet WC pro ženy: 10

Počet WC pro muže: 10 + pisoáry

Počet sprch: 6 + venkovní sprchy u koupaliště

Osvětlení v noci: ano

Hygiena: 3

Celkový dojem: ***