Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Muž ohrožoval nožem syna (3 měsíce): Nechtěl do vězení

nůž
nůž  (Autor: Foto Blesk - Miroslav Homola)
Autor: ČTK, šim - 
10. srpna 2009
15:49

Muž, kterého chtěli v pondělí zatknout v Toužimi na Karlovarsku zatknout policisté, si vzal jako rukojmí svého tříměsíčního syna. Chtěl se tím zatčení vyhnout. Dítě ohrožoval nožem.

Šestadvacetiletý muž měl nastoupit na tři měsíce do vězení za řízení bez řidičského oprávnění a maření úředního rozhodnutí. "Policisté dostali informaci, že se zdržuje v Toužimi v bytě své matky. Když tam přišli, viděli neznámého muže a zeptali se na jméno. On uvedl falešné jméno s tím, že doklady má v domě. Tam se muž pokusil policistům zablokovat dveře do bytu, ale když se mu to nepovedlo, vytáhnul nůž a vyhrožoval policistům, že pokud půjdou dál, zabije je," popsal mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Policisté se chystali pohrozit střelnou zbraní, ale mladý muž vzal do náruče svého tříměsíčního syna a ohrožoval ho nožem. Policisté pak ustoupili, muž toho využil a z bytu utekl.

Neskrýval se ale dlouho. Už v ve 14:15 jej policisté zadrželi, opět v bytě matky, dodal Valenta. Muž, kterému hrozí obvinění z braní rukojmí a útoku na veřejného činitele, skončil v cele.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání