Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pětiletý kluk zachránil topícího se otce

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: Famous, šim - 
10. srpna 2009
07:19

Švéd Dan Hed může být náležitě pyšný na svého pětiletého syna, který se projevil jako skutečný hrdina. Když se totiž jeho táta, jenž se nikdy nenaučil plavat, dostal do hluboké vody, chlapec neváhal a skočil za ním. Tonoucího otce dokázal v bazéně dostat do bezpečí a zachránit mu život.

Pětiletý Pontus skočil do vody, objal otce kolem krku, zaklonil mu hlavu, aby mohl dýchat a pomohl mu na schody. Tam už se muž chytil zábradlí a vyšplhal z vody ven. Vše se odehrálo na veřejném bazéně ve švédském Falunu.

„Doplaval ke mně se svými nafukovacími rukávky a viděl, že panikařím. Trvalo to celé asi jen deset nebo dvacet sekund, ale když neumíte plavat, je to nesmírně dlouhá doba. Po všem mi řekl, že bych opravdu neměl chodit tam, kde je to hluboké,“ chlubil se novinářům hrdý otec.

V panice si prý ani neuvědomil, že mu chlapec pomáhal na břeh. Vše ale pozorovala matka, která celý incident popsala. „Jsem na něj opravdu hrdý,“ dodal Švéd, jenž se nemohl učit v dětství plavat kvůli defektnímu bubínku ve středním uchu.

Zobrazit celou diskusi