Zápas Mandlová-Steimarová začne ve středu 12.8.09 v 6.00 hodin. Hlasovat o vítězce můžete do pátku.

glamour girl osmifinále: Mandlová-Steimarová
Autor: hop
Adina Mandlová: Nasazená turnajová jednička. Hýčkaná otcem, již v 16 letech si našla milence, měla tři manžely a pokusila se o sebevraždu. Vlastní rukou odešel ze světa také její druhý manžel. Nakonec si vzala homosexuála Bena Pearsona. Našla s ním klid a žili spolu 37 let.

Silná stránka: schopnost improvizace
Slabina: duševní labilita

Jiřina Steimarová: Pocházela ze zámožné a významné herecké rodiny, po emigraci druhého manžela v roce 1952 třela bídu s nouzí. Stát ji ukradl majetek, protloukala se sama se třemi dětmi. Je matkou herce Jiřího Kodeta a herečky Evelyny Steimarové.

Silná stránka: houževnatost, vnitřní síla
Slabina:
důvěřivost


Zápas Gollová-Sternová začne v pátek14.8.09 v 6.00 hodin. Hlasovat o vítězce můžete do pondělí.

glamour girl osmifinále: Gollová-Sternová
Autor: hop

Nataša Gollová: Velká komediantka, populární pár vytvořila s Oldřichem Novým. Zemřela v Praze téměř opuštěná a v ústraní. Její životní láskou byl dadaista Tristan Tzara.

Silná stránka: radost ze hry
Slabina:
lehkovážnost

Jiřina Sternová: Spíše manekýna než herečka, před válkou byla známá jako módní ikona. Nakonec se vzdala kariéry a starala se o hotel. V prvním kole turnaje s přehledem vyřadila Olgu Scheinpflugovou, ženu Karla Čapka.

Silná stránka: cílevědomost
Slabina:
rychle se unaví


Zápas Kabátová-Janů začne ve středu 19.8.09 v 6.00 hodin. Hlasovat o vítězce můžete do následujícího pondělí.

glamour girl osmifinále: Kabatová-Janů
Autor: hop

Zita Kabátová: kráska z Malé strany, milovnice šatů. Prožila velmi rušný a pestrý život, na jehož konci pracovala jako vedoucí kina pro pamětníky. Zahrála si přibližně v 60 filmech.

Silná stránka: vytrvalost
Slabina:
koketérie

Zirka Janů: mladší sestra Lída Baarové, žila v jejím stínu, ale měla větší talent. Psychické problémy, deprese, držela drastické hladovky, několik měsíců jedla jednu okurku denně, musela se léčit. Po nařčení z kolaborace s Němci spáchala sebevraždu.

Silná stránka: talent
Slabina:
hubenost


Zápas Baarová-Vítová začne v pátek 21.8.09 v 6.00 hodin. Hlasovat o vítězce můžete do následující neděle.

glamour girl osmifinále: Baarová-Vítová
Autor: hop
Lída Baarová: Milenka německého ministra propagandy Josepha Goebbelse. Na konci války uprchla zpátky do Německa, ale byla vrácena americkými okupačními orgány. Byla vyšetřována a vězněna za údajnou kolaboraci, po propuštění emigrovala do Rakouska.

Silná stránka: znalost němčiny
Slabina:
přelétavost

Hana Vítová: V Osvobozeném divadle se zamilovala do Jiřího Voskovce, ale osudovou se pro ni stal operetní zpěvák a herec Jára Pospíšil (který kvůli ní opustil Zitu Kabátovou). V roce 1970 měla vážnou dopravní nehodu, při níž jí ochrnula noha. Propadla alkoholu a po smrti manžela dožívala zcela opuštěná. Do semifinále postoupila velmi těsně přes Věru Farbasovou.

Silná stránka: houževnatost
Slabina:
víno