Vendula na Maledivách ale prožila i chvíle plné hrůzy a utrpení lidí. S Karlem Svobodou (†68) na nich zažili 26. prosince 2005 smrtící tsunami. Vendula přesto Maledivy miluje. Proč?

Když Karlovi s Vendulou zemřela dcerka Klárka (†5) na zrádnou leukémii, neuměli si představit, že by Vánoce nebo Silvestra vítali doma, kde stále všude viděli svoji malou holčičku. „Utíkali jsme s Karlem vždycky někam daleko k moři. Do úplně jiného prostředí, abychom alespoň trochu zapomněli,“ vysvětluje Vendula, která tak na Maledivách několikrát trávila Štědrý den nebo vítala Nový rok.

Vendula Svobodová se stěhuje! Čtěte ZDE!

A když po nesčetně pokusech konečně přišla podruhé do jiného stavu a v bříšku měla tak vytouženého Kubíčka (4), rozhodli se s Karlem Vánoce trávit konečně doma. Ze samé radosti ale stejně na Silvestra odletěli na milované Maledivy.

Přišlo ničivé tsunami
A nejeli sami, přidal se Karel Gott s Ivanou, Michal David s manželkou a Karel Stědrý se ženou. Když se ale 26. prosince probudili, jejich postele v bungalovech plavaly. Vlny tsunami naštěstí zbrzdily a roztříštily korálové útesy. „Měla se ale přihnat vlna další a tak jsme utíkali na to nejvyšší místo na ostrově. Byl jsem připraven, až to přijde, vysadit těhotnou Vendulu na tu nejvyšší palmu a modlit se k Bohu,“ vzpomínal tehdy pro Blesk Karel Svoboda a dodal: „Bůh nás vyslyšel, žijeme všichni tři a jsme doma.“

377252:gallery:true:true

Přestože z Malediv Vendula neměla z poslední návštěvy ten nejbáječnější zážitek, vydala se tam letos v zimě s Patrikem a Kubou znovu.

Zdá se, že na romantických ostrůvcích v Indickém oceánu hledá Vendula stále štěstí. Jezdila tam s milovaným Karlem, jezdí tam s milovaným Patrikem. A proto se tam chce i vdát. A kdo ví, třeba to budou také Maledivy, kde přijde s Patrikem konečně do jiného stavu.