Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nedostali jste se na vysokou školu? Ještě máte možnost!

16. srpna 2009
12:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Těsně před začátkem školního roku vysoké školy stále bojují o nové studenty. Některé školy se snaží co nejvíce vychválit, jiné například vyhlašují soutěže o rok studia zdarma. Podle čeho vysokou školu vybrat?

Ti, kterým se nepodařilo dostat se na vysněnou vysokou školu, nemusí čekat na další rok. Soukromé vysoké školy mají ještě v létě volná místa. Otázkou ale je, kterou si z toho množství vybrat.

Bankovní institut vysoká škola provedl průzkum mezi zájemci o studium, který se týkal rozhodujících faktorů při výběru školy. Nejčastěji uchazeči o studium uvádějí, že při výběru školy vybírají podle internetu. Vyjádřilo se tak přes 44 % respondentů. Druhou velkou skupinou bylo 38 % oslovených potenciálních studentů, ti se rozhodují podle doporučení známých, rodiny, absolventů nebo studentů dané školy.

Bankovní institut vysoká škola Bankovní institut vysoká škola | bivs.cz

Mezi kritérii, podle kterých se rozhodují budoucí studenti při výběru vysoké školy, je na prvním místě kvalita pedagogů, pověst školy, budoucí uplatnění absolventů a propojení školy a jejích odborníků s praxí.

Rostoucí konkurence mezi vysokými školami vede k větší orientaci na potřeby budoucích studentů. V minulém roce například podalo přihlášku na soukromou vysokou školu přes 55 tisíc studentů, z nichž přibližně 15,5 tisíce na ekonomické obory. Vysoké školy proto stále častěji akreditují obory zaměřené na ekonomiku a management. Rozvoj oborů soukromých škol dle poptávky trhu ale není jediným marketingovým tahem, kterého v posledních letech školy využívají. Stále častěji se objevují rozsáhlé reklamní kampaně, které mnohdy hraničí s nekalou soutěží.

Častou metodou, jak přilákat nové uchazeče a vyvolat pocit prestižnosti školy, je používání superlativů. Některé školy tak uvádějí, že jsou nejstarší, jiné, že jsou největší, část z nich vyzdvihuje, že jsou nejkvalitnější. Tato hodnocení mohou být často zavádějící.

Bankovní institut vysoká škola Bankovní institut vysoká škola | bivs.cz

Velkou část pedagogického týmu BIVŠ tvoří externisté z praxe z různých firem nebo bank. Jejich role je ve vzdělávacím procesu nezastupitelná. Tito pedagogové obohacují svoji výuku o zajímavé zkušenosti. Ty mohou pak absolventi BIVŠ využít k dosažení úspěchů na trhu práce, a proto není překvapením, že mnozí zastávají i vysoké manažerské funkce. Průzkum potvrdil, že zájemci o studium na BIVŠ toto dobře vědí a vyhledávají tuto vysokou školu právě díky profesionalitě, kvalitě pedagogů a přímým vazbám na praxi.

BIVŠ připravila v letošním roce pro své nové studenty soutěž, jejíž hlavní cenou je rok studia zdarma. Podrobnější informace o podmínkách zvýhodnění studia jsou uvedeny na webových stránkách www.bivs.cz. Kontaktovat školu můžete i prostřednictvím klientského servisu: +420 251 114 555, který je připraven pomoci a zodpovědět veškeré dotazy týkající se vysokoškolského studia a dalšího vzdělávání na BIVŠ.

Bankovní institut vysoká škola Bankovní institut vysoká škola | bivs.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ondatra ( 17. srpna 2009 12:52 )

studenti 2. - 3. ročníku 25 300 Kč.

gogo ( 16. srpna 2009 22:12 )

Jak lákavé.... Bývaly doby, kdy bylo zdarma celé studium .... A kdy učitelé a profesoři měli úctu a autoritu společnosti .... Dnes jsou jejich platy k s míchu a jejich autorita ještě více....

Zobrazit celou diskusi