Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uškrcená holčička: Její babička (56) byla závislá na lécích a alkoholu

Autor: František Prachař, Jan Doležal, pet - 
6. srpna 2009
19:12

Případ uškrcené osmiměsíční holčičky z Kladna je hrůznější, než se zdálo. Podle sousedů její  babička (56), která dítě z neznámých důvodů zavraždila, byla často opilá a brala silné léky. Rodina navíc prý patřila k náboženské sektě.

Navíc měla v osudné pondělí na starosti kromě ní i další dvě děti své dcery – druhé dvojče a tříletého chlapce. Mohl je stihnout stejný osud! Kladenský soud ženu včera poslal do vazby a znalci budou zkoumat, zda je příčetná. Podle sousedů se léčila na neurologii a brala prášky.

Šokující odhalení: Sedmiměsíční vnučku uškrtila babička!

Policisté ženu ve středu vyslýchali několik hodin. Vůbec nekomunikovala, odmítla vypovídat a k činu se nepřiznala. „Přibíráme soudního znalce z oboru psychiatrie, abychom zjistili, zda byla v době činu příčetná,“ řekla včera Blesku Soňa Budská ze středočeské policie.

Kladenský soud včera poslal ženu do vazby. Eskorta ji převezla do vazební věznice v Praze-Ruzyni. Hrozí jí, že stráví zbytek života v kriminále.

Podle sousedů z domu, kde se vražda stala, byla žena v plném invalidním důchodu. Léčila se na kladenské neurologii a brala spoustu léků. V nedalekém obchodě zároveň ale kupovala desítky lahví piva i tvrdého alkoholu. „Opilá byla často, někdy běhala po domě jen tak v noční košili, něco vykřikovala a kašlala na to, že dvojčata pláčou,“ tvrdí jeden ze sousedů.

O rodičích dvojčat se na někdejší ubytovně přeměněné na dům s nájemními byty, zase mluví jako o jehovistech. „To tady ví každý, v jejich modlitebně byli pečení vaření a na dvojčata jim nezbýval čas,“ odsoudil chování matky dětí  a jejího manžela jeden za sousedů.

Blesk zjistil, že takzvaná modlitebna je nový rodinný domek, který patří náboženské sektě Adventisté sedmého dne.  Kdo jsou to adventisté?

Adventisté sedmého dne světí “sedmý den”, tj. sobotu, a vyznačují se křtěním v dospělosti a dodržováním pravidel střídmosti.  V ČR působí Církev adventistů sedmého dne (má kolem 15 000 stoupenců).

 

 

 

Uživatel_51870 ( 7. srpna 2009 21:19 )

Mně tenhle přístup Blesku vůbec nepřekvapuje. Není to poprvé, co se obouvají do adventistů, ale o to snad ani nejde. Oni se obouvají do kdekoho, aniž by záleželo na tom, jestli je to pravda. Je to totální kanál a přitom to čtou statisíce lidí, což dost dobře nechápu. Předpokládám, že cenzoři tento příspěvek brzy smažou. Ale což, tohle jsou stejně jenom výkřiky do tmy. Lidi přečtou článek a maj jasno...

krestan ( 7. srpna 2009 16:23 )

Pokojný den. Server blesk.cz zveřejnil informaci v tom smyslu, že kladenská rodina, ve které došlo k uškrcení sedmiměsíčního děvčátka z dvojčat, navštěvuje kladenský sbor církve adventistů. Tuto informaci jsme prověřili u členů i kazatele tohoto sboru a nikdo z nich neví nic o tom, že by sbor adventistů někdy navštěvoval někdo, kdo má dvojčata děvčátek nebo kdo by nesl příjmení rodiny Š., ve které podle sousedů k neštěstí došlo. V bývalé ubytovně v Holandské ulici v Kladně sice bydlí rodina, která občas navštěvuje sbor adventistů a má malá dvojčata, ale to jsou chlapečci a rodina má příjmení U. Je možné, že sousedé si rodiny omylem zaměnili a označena byla rodina, která s tragédií nemá nic společného. Záměna je možná také u církve, protože v modlitebně adventistů se schází i další místní církve, apoštolská a metodistická, a o ulici vedle sboru adventistů je také modlitebna Svědků Jehovových. Prosíme redakci při dalším informování o událostech v Kladně o zohlednění těchto skutečností. Prosíme také o to, aby redakce v souvislosti s církví adventistů nepoužívala u nás hanlivého označení „sekta,“ neboť tato církev nemá znaky sekty – má většinové demokratické rozhodování, zastupitelský volební systém, neuznává centralistickou direktivní hierarchii a jejím základním a hlavním organizačním článkem je samosprávný místní sbor. Církev je také zákonem řádně registrovaná a uznaná státem, se kterým spolupracuje ve věznicích, školách, nemocnicích, v armádě atd. Více o církvi je možné se dozvědět na www.casd.cz. Hrozné tragédie v Kladně samozřejmě litujeme a s rodinou soucítíme, i když ji osobně nikdo z naší církve nezná. Tomáš Kábrt, odd. komunikace Česko-Slovenské unie Církve adventistů sedmého dne

misicra ( 7. srpna 2009 15:39 )

znam adventisty a take vim,ze mezi ne nechodi nikdo,kdo by s timto mel neco spolecneho...blesk si neco vymysli,ale zna dusledky,ktere z toho plynou????jak muzete neustale ublizovat ...samozdrejme s tim adventiste nemaji nic spolecneho..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nasranyobcan ( 7. srpna 2009 13:02 )

TREBA BY TO CHTELO VETSIHO PSA!

nasranyobcan ( 7. srpna 2009 13:01 )

Popravde je mi smutno kdyz ctu vas prispevek. Ja mam k duchodcum veliky respekt. Sam jsem na sebe zvedavy, jak se poperu se starim a se vsim co k tomu patri. Verte mi mam ze stari i tak trosku strach. Jsem si ale jisty, ze pokud bych mel pouze dojem, nebo pocit, ze nekdo ublizuje detem, byt jejich rodina, nevim co by me zastavilo, abych neco neudelal pro to, aby se to dal nedelo. Vsichni z toho baraku vedeli o situaci v jake se ty deti nachazi.......co branilo komukoliv z nich utratit par kacek, zavolat na policii a predstavit se jako anonim. Co branilo stejnym zpusobem vytocit socialku? Vite, pro takove chovani nemam vubec pochopeni. Vim, strach je mocny......ovladne cloveka....a muze ho dovest k naproste ignoraci vseho, co by strach opet vyvolalo. Ale pokud lide nechaji ze strachu tyrat deti, nebo dokonce utyrat a zabit. To neni omluva. To je jen vymluva a svedci to i eticke urovni starsich obcanu. Myslim, ze byli vychovani pod heslem NEHAS CO TE NEPALI! To je postoj, se kterym se nemohu ztotoznit, tedy alespon v pripade, ze nekdo bezbrany je nicen, tyran, zabit. Takhle preci jako spolecnost nemuzeme fungovat. Starej mladej, to je jedno. O tom to urcite neni......a proto vsem z toho domu znovu opakuju.............AT SE ASPON TEJDEN NEVYSERETE VY IGNORANTI!!!!!!!!!!!!! Stydte se!!!!!!

Zobrazit celou diskusi