Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výbuch v Německu: Vyhodili sebe i dům do vzduchu

Po domě zůstala hromada trosek, vedle stojící dům sousedů měl štěstí, exploze ho neporušila
Po domě zůstala hromada trosek, vedle stojící dům sousedů měl štěstí, exploze ho neporušila  (Autor: ČTK)
Autor: INT, vk - 
6. srpna 2009
22:35

Ze strachu, že přijdou o všechno, zemřeli. Do vzduchu vyhodili manželé z německého Inzellu dům i sebe. Oba milovali luxus, kvůli kterému se také zadlužili. Během let se jejich dluh vyšplhal až na 14 milionů korun a majetek měl skončit v exekuci. Nechtěli žít jako chudáci, a tak raději zvolili smrt.

Na začátku 90. let si Johannes M. (†75) s manželkou Christou M. (†67) koupili pozemek, na němž si postavili rodinný dům. Z Johannesova platu inženýra si to však nemohli dovolit a půjčili si od banky 12,5 milionu korun. Podle vyjádření sousedů si žili jako feudálové. Dopřávali si jen to nejlepší. Drahé dovolené, porsche, život v přepychu. Problém byl v tom, že nevydělávali tolik, aby jim to na pokrytí nákladů stačilo. A dluh se tak během let vyšplhal až na 14 milionů korun!

Foto:  ČTK

Souisedi nevěřili vlastním očím

Kvůli neschopnosti splácet byli němečtí manželé bankou nuceni dům prodat. Nedokázali se však smířit s tím, že by o vše přišli, a před sousedy by vystupovali jako chudáci. Strach z hanby je nakonec přivedl až k šílenému nápadu, že dům vyhodí do povětří. K explozi došlo večer, když sousedé spali. Trosky domu byly roztroušené až ve vzdálenosti sta metrů. Osm domů a několik aut bylo vážně poškozeno. V místě, kde stál jejich dům, je nyní hromada sutin, kusů nábytku, prken a kamení.

Policie vyšetřuje, jakou výbušnou látku nešťastníci použili.

warumfernet ( 7. srpna 2009 06:26 )

utíkají z náručí kapitalismu oknem, z 10tých a výše postavených pater. Nebo skáčí z mostů - pokud se nerozhodnou pod nimi bydlet. Je to také jisté a neohrožují při tom sousedy. Exekutor se napakuje a má aspoň od chudáka dlužníka pokoj.

gogo ( 7. srpna 2009 05:53 )

Věřím že armáda našich nezaměstnaných s nimi upřímně soucítí ....

anasyi ( 7. srpna 2009 02:34 )

nemecky exekutor

akka ( 6. srpna 2009 22:50 )

nechápu..taky bych chtěla bydlet luxusně...ale jsem ráda, že bydlím alespoň slušně. Se to teda dějou věci...

Zobrazit celou diskusi