Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nájemnice neplatila, byt zavalila odpadky a nakonec ho zapálila

Autor: Jana Ulrichová, pes - 
4. srpna 2009
16:44

Jedenáct let bojuje o svůj byt Marie Lustíková (74) z Píšťan na Litoměřicku. Teprve včera snad její trápení skončilo. U odvolacího soudu v Ústí nad Labem se konečně dočkala verdiktu, na který celá léta čekala.

Paní Marie se ocitla v zoufalé situaci poté, co si v roce 1998 koupila byt i s nájemnicí. S tou se dohodla, že ji v něm nechá dožít, což se také stalo. Město, od kterého byt kupovala, se ale v kupní smlouvě zapomnělo zmínit o dceři nájemnice Sylvii K., která zde byla rovněž trvale hlášená. Ta po smrti matky odmítla byt opustit a paní Marii začala dělat peklo na zemi.

„Je to alkoholička a podle toho se chovala. Nájem platila jen zpočátku. Dluží za něj už přes 59 000 korun. Byt zavalila odpadky. Sousedé si stěžovali, že na schodech rozbíjela láhve a po zdech na chodbě mazala výkaly. Nakonec to tam předloni v dubnu podpálila,“ popsala majitelka, které nezbylo než se o svůj byt soudit. Jednání se ale jako vždy vlekla. Soud chtěl nejdříve, aby nájemnici našla náhradní bydlení. Sylvie K. všechny nabízené byty odmítla. Až loni v lednu konečně rozhodl okresní soud, že problematickou nájemnici může vystěhovat bez náhrady. Sylvie K. se ale odvolala. Marie Lustíková musela znovu čekat, a to až do úterního jednání odvolacího soudu, který naštěstí předchozí verdikt potvrdil. Sylvia K. k odvolacímu soudu nepřišla. I její obhájce Petr Galia přiznal, že už delší čas netuší, kde je jí konec. Do bytu, který Marii Lustíkové vypálila, se už nevrátila, a opustila i azylový dům, kde našla dočasné útočiště. Hluchý je i její telefon.

gogo ( 4. srpna 2009 18:22 )

peklem se Ti odmění ....

Zobrazit celou diskusi