Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mirek Topolánek na dovolené: Dalík si vilu pronajal za 770 000 na měsíc!

Fotografie
Snímky z Topolánkovy kontroverzní dovolené přinesl první deník Aha!  (Autor: internal)
Autor: INT, jos - 
4. srpna 2009
17:57

AKTUALIZOVÁNO: Skandál kolem podivné dovolené Mirka Topolánka pokračuje. Luxusní vila, kterou si podle slov Marka Dalíka "normálně pronajal", se podle slov italské realitní kanceláře nepronajímá! Dalík si ji však za 770 000 korun pronajal hned na celý měsíc.

Pravá ruka Topolánka, Marek Dalík ukázel deníku Právo smlouvy na pronájem honosné vily v toskánském letovisku Monte Argentario. Třístránkový dokument byl podepsán Markem Dalíkem 22. června a Markusem M. Haslerem 15. června.

Podle smlouvy si Dalík vilu pronajal na celý červenec za 30 tisíc euro, v přepočtu 770 tisíc korun. Dalík tvrdí, že se o náklady podělil s lidmi, kteří se postupně ve vile vystřídali. Tedy včetně Mirka Topolánka. Ten po návratu z dovolené tvrdil, že za pronájem vily zaplatil 3 300 euro (85 tisíc korun).

Ze smlouvy dále vyplývá, že majitelem je osoba blízká finanční společnosti J&T. Kdo to je? Luxusní rezidenci vlastní lichtenštejnská společnost Raben Anstalt, za niž podle informací iDNES.cz při koupi rezidence jednal český bankéř Ondřej Popelka z banky J&T. Raben Anstalt koupila rezidenci 19. března letošního roku.

Popelka sedí v její dozorčí radě a zároveň jako privátní bankéř pečuje o movité klienty.

"O tom, že koupi vily zařizovala J&T, nic nevím," řekl deníku Právo Dalík.

J&T říká, že vilu koupila za 50 milionů pro svého klienta, který na přání nechce být jmenován jako majitel nemovitosti. Firma prý žádnou vilu v Itálii nevlastní.

J&T je společnost, které se zajímá o privatizaci Letiště Praha. Mirek Topolánek, který možná po volbách bude znovu premiérem, se už s J&T proletěl tryskáčem na dovolenou, s lobbistou firmy Dušanem Palcerem dokonce trávil týden v Berlusconiho vile.

Vila k pronájmu? Ne!

Luxusní vila, kde Topolánek prožil letošní kontroverzní dovolenou s Lucií Talmanovou, svými dětmi, Markem Dalíkem a dalšími lidmi, není vůbec k pronájmu.

Lidové noviny oslovily Lidii Cacezzuoliz, která pracuje v místní realitce Argentario Immobiliare. Cacezzuoliz řekla, že vila, ve které trávil Topolánek dovolenou, není k pronájmu. "Koupila ji letos na jaře jakási československá firma," řekla pracovnice místní realitky.

Toto prohlášení ale stojí v rozporu s tím, co o Topolánkově dovolené tvrdil jeho kamarád Marek Dalík. Podle něj si Topolánek dům pronajal standardním způsobem na jeden měsíc za 3300 euro (asi 86 000 Kč).

Snímky z Topolánkovy kontroverzní dovolené přinesl první deník Aha! Snímky z Topolánkovy kontroverzní dovolené přinesl první deník Aha! | Aha!

Snímky z Topolánkovy kontroverzní dovolené přinesl první deník Aha!

"Ta vila byla určitě prodaná, není k pronájmu," trvá si ale podle Lidových novin na svém Lidia Cacezzuoliz. Marek Dalík prý ale do konce týdne dá k dispozici údaje, které prokáží, že vila byla pronajata standardní cestou.

Topolánek před vysvětlením ujel

Samý smích a vtip byl Topolánek v Mileticích, kde začal svou kampaň na kole. Humor ho ale přešel ve chvíli, kdy ho Blesk žádal o vysvětlení účtů za dovolenou. „Řekl jsem to na tiskovce a už se k tomu nehodlám vyjadřovat,“ naštval se a urychleně se sbíral pryč. Redaktor ale byl neodbytný a ptal se dál. „Já vám žádné interview dávat nebudu, co šmírujete? S Bleskem se nebavím!“ durdil se politik, kterého před nepříjemnými dotazy chránil robustní manažer.

INFOGRAFIKA: Podivná Topolánkova dovolená: Kdo je kdo v kauze

ČTĚTE TAKÉ:

Mirek Topolánek: Toskánská parta má další jméno!

mkjhgf ( 19. srpna 2009 20:51 )

Copak asi upekli v italském horkém slunci účastníci podivného setkání.Vypadá to,že se všechny problémy ODS a potažmo naší republiky budou řešit pod dohledem mafie nebo,že se mafie bude učit od pana Topolánka a spol.

gogo ( 4. srpna 2009 22:25 )

Vždyť si tu vilu jen za pár šupů pronajal .... To takový Řebíček, ten by si ji rovnou koupil. I se zahradníkem ... Ale že se vyvedla tahleta parta... A za dva měsíce znovu hurá ke korytům ...... Již teď mlaskají při představě jaká šlichta se již pro ně připravuje ...

sharp ( 4. srpna 2009 22:21 )

Ničemu se nedivte, Topolánek + ODS jsou všemocní.Na podzim ty modré ptáky znovu zvolíte a mají opět vystaráno. ODS jsou největší korytáři.

warumfernet ( 4. srpna 2009 13:53 )

několik nadsamců a prominetních samic má právo na vše a ostatní členové tlupy, až co možná zbude. A to je přesně politika modrejch muněk z ODS - co můžeš urvi (zprivatizuj), co nemůžeš zkurvi.

zamlzena ( 4. srpna 2009 13:37 )

já tohle příliš nesleduji,protože mám co dělat,, abych ve své domovině přežila,když zákony umožňují ledajakou lumpárnu. Jsou tu zákony na míru šité pro skupiny a snaha není to oprvit,a by nebyly v rozporu s dobrými mravy. Ta touha po penězích to je rys primitivních spoelčností. Je to tu stále více podobné Balkánu před 25 lety a kam to tam vedlo? Nakonec vinu dával jeden druhému a pobili se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa