Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlekaři Pavlovi uřízla rolba nohu a dnes? Jezdí 10 km na kole, 3 km pěšky

Autor: Ivana Žáková - 
3. srpna 2009
05:50

Deset kilometrů denně najezdí na kole a tři kilometry ujde pěšky. A přitom vlekař Pavel Štangler (47) ze Zátora nemá pravou nohu. Amputovala mu ji v lednu na sjezdovce sněžná rolba. Tento bojovník se s novou protézou vrací neuvěřitelně rychle zpátky do běžného života a maká na sobě jako nikdy předtím.

„Ze sportu mám sice nejraději kulečník a mariáš, ale teď si opravdu dávám do těla. Trénuji, abych mohl znovu běhat a už tuto zimu jezdit na lyžích,“ svěřil se včera Blesku Pavel Štangler.Jeho příběh sleduje Blesk od počátku. Vlekař upravoval v noci 18. ledna na sjezdovce Vráclavek na Krnovsku svah. Uklouzl a sněžná fréza mu uřízla nad kolenem nohu. Hodinu vytahoval její zbytek zpod frézy, pak se další půlhodinu plazil 250 metrů pro pomoc.



Dnes už chodí na procházky po lese, jezdí dlouhé trasy na kole a koupil si čtyřkolku, aby mohl pracovat v lese i upravovat sjezdovku. „Je to jen díky nové protéze. Tu původní mi v Opavě zdrbali. Byl jsem z toho zoufalý, protože každý krok obrovsky bolel,“ vysvětlil Blesku vlekař. Návlek na druhou protézu si nechal udělat ve Frýdku-Místku. Je perfektní.

Čekají ho ještě další rehabilitace, aby doladil chůzi. „Chtěl jsem si koupit mašinu, ale letos na ní nezvládnu jezdit. Příští rok si motorku ale určitě koupím,“ nepolevil ze svého snu Štangler.

undatra ( 7. srpna 2009 16:49 )

Nejenže neuměl obsluhovat rolbu a nacpal do frézy nohu .Teď se snaží přijít k úrazu jiným , ještě lepším způsobem .Prostě někdo nedá pokoj.

Zobrazit celou diskusi