Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostrava: Muže zasypal náklad z vozu, zraněním podlehl

avia d
avia d  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK, lj - 
2. srpna 2009
13:39

AKTUALIZOVÁNO: Pětatřicetiletého muže zasypal v sobotu v ostravské ocelárně ArcelorMittal materiál, který spadl z nákladního automobilu.

"Muž vážným zraněním hlavy podlehl," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

V ocelářské firmě se smrtelný úraz stal zhruba půl hodiny před sobotní půlnocí. "Pracovní úraz nyní prošetřuje policie jako ublížení na zdraví," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Neštěstí se stalo v prostorách ocelárenské haly v Ostravě-Radvanicích při nakládání ocelových slitků na železniční vagon. Jeden ze svitků přimáčkl muže ke hraně vagonů a vážně mu poranil hlavu a hrudník, řekla Holčáková.
Zaměstnanec podle mluvčí společnosti ArcelorMittal Ostrava Věry Breiové pracoval jako pánvař. "Místo, kde k úrazu došlo, je uzavřeno, pokračuje tam šetření příčin. Zaměstnanec pracoval v hutní společnosti 15 let, zemřel při převozu do nemocnice," uvedla s tím, že zástupci vedení společnosti rodinu navštívili a vyjádřili jí hlubokou soustrast. Příbuzným bude vyplaceno odškodné.

Záchranáři podle něj byli tentýž den před 22:00 přivoláni i k neštěstí v Havířově na Karvinsku. Čtyřiačtyřicetiletý muž se tam zabil po pádu z desátého patra panelového domu. Podle Humpla muž podlehl svým zraněním ještě před příjezdem záchranářů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání