Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mirek Topolánek vyúčtoval dovolenou: Sledovat mě dal Paroubek!

Autor: pet, pal, Eva Hofrichterová, Karolina Brožová, ČTK - 
1. srpna 2009
13:20

VIDEO: Mirek Topolánek tvrdí, že za celým skandálem, který se rozpoutal kvůli jeho dovolené v italském Toskánsku, stojí Jiří Paroubek! Předsedu ČSSD na tiskové konferenci vyzval, aby přestal používat ´estébácké a fízlovské metody´!

To, že pikantní fotografie z Topolánkovy dovolené v Toskánsku, na kterých byl zachycen ve společnosti vlivných podnikatelů a lobbistů, pronikly do médií, je podle šéfa ODS dílem ČSSD!

Podle Topolánka Jiří Paroubek používá k jeho sledování ´estébácké a fízlovské metody´! "Jsem permanentně sledován, natáčen a následně dehonestován. Zásadním způsobem je porušováno právo na soukromí mé rodiny," řekl dále expremiér.

Jak se na toto přímé obvinění tváří Jiří Paroubek? Vyzval Topolánka, aby pro svá obvinění, že za fotografováním v Itálii je sociální demokracie, přinesl důkazy a nebo se omluvil. Vyzval ho také, aby zveřejnil své účty za dovolenou!

373358:gallery:true:true

A jak Topolánek vysvětluje svou přítomnost na lodi exministra dopravy Aleše Řebíčka? "To, že se sejdou na svahu ve Špindlerově Mlýně ještě neznamená, že spolu kují pikle... Všechny ty lidi potkávám naprosto veřejně v Praze a nemám potřebu se s nimi scházet v Toskánsku," uvedl předseda ODS s tím, že všechny snímky, které viděl publikované, pochází z jedné půlhodiny z jeho třítýdenní dovolené.

"Musím říct, že Toskánsko je země zaslíbená, je to nový Špindlerův Mlýn. A já nezapírám, že jsem se v přístavišti potkal s lidmi, se kterými se standardně potkávám i v Praze," zdůraznil Topolánek.

Spekuluje se o tom, že za fotkami podivně si užívajících politiků s lobbisty stojí poradce Jiřího Paroubka Petr Dimun. Mohl totiž chtít Urbana nachytat s lobbistou ČEZ Vladimírem Johanesem. Tím by se mu pomstil za jeho nedávnou vzpouru proti Paroubkovi a Davidu Rathovi.

373357:gallery:true:true

Italská dovolená šéfa ODS Mirka Topolánka, lobbistů a lidí napojených na ČEZ, včetně jeho šéfa Martina Romana, rozpoutala největší politickou aféru tohoto léta. Mirek Topolánek měl na tiskové konferenci co vysvětlovat. Utíkal na ni přímo mílovými kroky, ale s úsměvem!

Mirek Topolánek běží na brífink Mirek Topolánek běží na brífink | ČTK

Kolik Topolánka stála exkluzivní dovolená?

Kolik stálo 21 dní pobytu expremiéra Topolánka v Toskánsku? On přiznal dva výdaje, které by znamenaly, že utratil přes sto tisíc. Ale Topolánkova rodina musela utratit mnohem více. Blesk se pokusil udělat hrubý odhad výdajů!

Ubytování

Topolánek: 3300 eur, tedy 87 000 Kč*, placeno v červnu

Projížďky na jachtě

Topolánek: Odhaduje to na 30 tisíc Kč

Pronájem auta

Topolánek: Uvedl, že zaplatil, částku neprozradil

Blesk: pronájem auta lepší kategorie podle ceníku na stránkách autopůjčovny Sixt stojí na 21 dní 100 tisíc!

Další výdaje

(pojištění, jídlo, palivo, mýtné, vstupy…)

Topolánek: Jiné výdaje vůbec nekomentoval

Blesk: Pokud se nutné další výdaje přičtou k účtům za jídlo, vstupy… a rodina by utratila 150 euro, šlo by o částku 2100 euro, tedy 80 000 Kč**


Celkem podle Topolánka: 117 tisíc

Celkem podle odhadu Blesku: 297 tisíc

* odhad podle tehdejšího kurzu

** přepočet podle aktuálního kurzu



Zodpověděl všechny otázky, které by v souvislosti se skandálem rozhodně měl vysvětlit? NE!!

10 otázek pro Mirka Topolánka

1. Kolik luxusní dovolená v italském Toskánsku stála?

Kolem 3300 euro. Pronájem lodi bude rozpočítán mezi účastníky. Mou rodinu vyjde asi na 30 tisíc korun.

2. Kdo to platil? Pokud vy sám, kde jste na to vzal?

Částka, kterou jsem se se svojí partnerkou a rodinou rozhodl vynaložit na naši dovolenou, není jistě malá. Odpovídá však bezpochyby našim příjmům a možnostem a byla použita na první takovou dovolenou po mnoha letech.

3. Bydlel jste s rodinou a lobbistou Markem Dalíkem ve vile firmy J&T, která se zajímala o privatizaci Letiště Praha?

Nezajímám se o to, čí to bylo sídlo.

4. Je podle vás normální trávit dovolenou na jachtách s lobbistou ČEZu Johanesem a šéfem ČEZu Martinem Romanem, jen pár dní poté, co jste v parlamentu prosadili zákon o emisních povolenkách - pro ČEZ to byla "malá domů" v podobě 68 miliard korun.

Nezodpověděl!

5. O čem jste jednal s šéfem ČEZu Martinem Romanem?

Nezodpověděl!

6. Na dovolené jste se proháněl v terenním džípu. Byl z autopůjčovny nebo váš?

Nezodpověděl!

7. Setkal jste se na dovolené i s Radkem Mašínem, který má vazby na uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře?

Nezodpověděl!

8. Kdo na jachtu pozval modelku Simonu Krainovou a jejího přítele, hokejistu Jiřího Hudlera?

Nezodpověděl!

9. Proč si pokaždé na dovolenou berete svou pravou ruku Marka Dalíka?

Nezodpověděl! Řekl pouze, že byl na dovolené s přáteli a že žádná z těchto osob není ve střetu zájmu s jeho politickou činností.

10. Nemáte pocit, že si z občanů děláte legraci?

Nezodpověděl!

sirena ( 3. srpna 2009 14:56 )

Je třeba jít k volbám, protože jinak samozřejmě zvítězí modří ptáci,protože ti mají povinnost jít volit a volit jenom toho, kdo je jim určen.Za 3 roky své vlády spolu s Kalouskem vytvořili 200 miliard státního dluhu, to jim chcete dát možnost vytvořit další dluh. Paroubek Topolánka asi sledovat nenechal a i kdyby, tak se jen ukázalo kdo s kým na dovolené byl.

tacho ( 3. srpna 2009 14:09 )

běž se léčit, nebo by možná pomohl rychlokurs češtiny na pomocné škole

gogo ( 1. srpna 2009 21:28 )

Ale to je problém ! To si přesně politici přejí ! Všem darebákům politickým nahrává vysoká neúčast ve volbách ! Proto nás i cíleně (a bohužel úspěšně ) znechucují. Za současné situce je kriticky nutné aby šel každý volit a zvolil toho realtivně nejmenšího darebáka. Ale aby každý volil. Aby neměli darebáci jistotu té obrovské voličské absence ! Jinak to vyhrají ti darebáci největší, protože nakonec půjdou volit jen jejich kamarádi a ostatní zůstanou doma. A to je přesně to co chtějí... Taková je bohužel naše malá česká demokracie....

warumfernet ( 1. srpna 2009 20:49 )

Pokud Paroubek vyrůstal mezi kolotočáři a prostitutkami, jak nenávistně tvrdíš, tak to je mě Paroubek o to sympatičtější, než soudruh rotný Topolánek, kterej vyrůstal v bolševické rodině a jako prostitutka a exot světovýho kalibru se chová nyní a působí tím ostudu naší republice po celé planetě.

hani ( 1. srpna 2009 16:18 )

Banda Tupola, Langera, Kalouska vyloupila 564 miliony. Vim to absolutne. Protoze Frantiska Prochazku odmyli v nem. Bohunice!!! Tamhle loupicu udelali doktori-bandito plasticku operace a dali papiry zemreleho (nebo zabiteho) cloveka. Loupez rozdelili. Hned Kalousek ma na novou stranu. Tupol a jiny mafiane vubec ne musi lamat si hlavu kde vzit penize - ne lici jich!!! Policie ne chce to vedet. A oranzeve hunate zajicky jejich pokryva!!! A prvni Paroubek. Proto rikam ze jsou jedna banda!!! Manzelka Paroubka ma penize ani zac - kdo a za co jej plati??? Ne miliony jako Tupolu. Staci na novy byt a setrit ne musi!!! Co ptat z bandituv??? Co oranzeve delaji pro lide. Za jaky penize zradi???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa