Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Počasí v srpnu: Příjemné léto s občasnými tropy

O víkendu bude i na koupání
O víkendu bude i na koupání  (Autor: Pavel Ryšlink, ilustrační foto)
Autor: ČTK, šim - 
31. července 2009
16:41

Jaká bude druhá polovina prázdnin? Co se počasí týká, můžeme se těšit na příjemné letní teploty. Tropické dny budou už jen ojediněle.

Druhý prázdninový měsíc bude v Česku podle meteorologů teplotně nadprůměrný, srážek bude naopak méně než obvykle. Nejteplejší by měl být začátek měsíce, kdy teploty překročí třicetistupňovou hranici, ke konci srpna se zřejmě mírně ochladí, ale příjemné letní počasí by mělo vládnout až do konce prázdnin.

Tropické třicítky se očekávají zejména o víkendu a příští týden, kdy by nejvyšší denní teploty mohly dosáhnout až 33 stupňů Celsia, místy však hrozí i přeháňky nebo bouřky. Příští víkend by mělo přijít ochlazení.

Druhá srpnová dekáda začne polojasným až oblačným počasím s deštěm, přeháňkami i bouřkami. Denní teploty vystoupí na 28 stupňů, přechodně se dají očekávat až třicetistupňová vedra. Nejnižší noční teploty budou kolísat mezi 17 až 11 stupni.

Posledních deset srpnových dní převládne v Česku oblačno, na většině území se očekávají přeháňky, ojediněle i bouřky. Oblačnost se však bude postupně zmenšovat a srážek ubývat. Teploty se budou na konci prázdnin pohybovat mezi 19 až 25 stupni, místy vystoupí až na 28 stupňů. V noci už se ochladí, teploměr by měl ukázat čtrnáct až osm stupňů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi