Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ostrava: Násilník dívku (17) škrtil, bil a táhnul do křoví

Ilustračné foto
Ilustračné foto  (Autor: Archív)
Autor: Ivana Žáková - 
31. července 2009
13:26

Z otřesného zážitku se bude vzpamatovávat do konce života. Teprve sedmnáctiletá dívka z Ostravy se stala obětí velmi brutálního znásilnění. Protřelý kriminálník ji bil pěstmi, škrtil a vyhrožoval zabitím.

Dívku odtáhnul do křoví a surově znásilnil. Znásilněná dívka utrpěla takový šok, že skončila v péči lékařů. Ti nevyloučili, že traumatický zážitek u ní zanechá doživotní následky. „Vzhledem ke způsobu spáchání je případ znásilnění v Ostravě skutečně ojedinělý,“ potvrdila Blesku i policistka Gabriela Holčáková.

Dívka se vracela půl hodiny po půlnoci domů. Šla po chodníku v Ostravě-Zábřehu, kde na svoji oběť už číhal násilník (29). Předpokládal, že dívka bude snadnou kořistí, protože je mladá a drobné postavy. „Strhnul jí náhle zezadu na zem a odtáhnul asi pět metrů po trávníku do křoví mezi domy. Dívku bil do obličeje a silně škrtil. Přes hlavu jí přetáhnul svetr a fixoval jí tak ruce,“ sdělila dále Holčáková. Dívku vysvléknul donaha a surově ji znásilnil.

Podle policistky hrozil dívce i zabitím, pokud nepřestane křičet. Právě zoufalé volání o pomoc jí ale zachránilo od dalšího teroru. Slyšeli jej dva muži (25 a 34). „Viděli jsme utíkat polonahého muže. Na zemi se choulila nahá, plačící dívka. Byla v šoku. Pomohli jsme jí najít šaty, aby se mohl obléci,“ vypověděli svědci. Našli také kalhoty, v nichž policisté objevili doklady muže (29).

Dívka skončila v nemocnici. „Byla zraněna a v tak špatném psychickém stavu, že nebyla schopna uvést jakékoliv souvislé informace,“ uvedla Holčáková. Policisté násilníka vypátrali po několika hodinách. Polonahý hledal náhradní kalhoty v odpadních kontejnerech. Jak se ukázalo, z násilníka se vyklubal kriminálník souzený za ublížení na zdraví. Znásilnění spáchal v podmínce na mladistvé a hrozí mu až 12 let kriminálu. Jak Blesk vypátral, jde o Roberta S. ze známé romské rodiny z Moravské Ostravy.

1pravda1 ( 11. srpna 2009 15:27 )

vyjde na svobodu celý nadržený z vězení!!!!!!!!!!! Brutální čin a ještě v podmínce, aby dostal doživotí, co pak bude muset udělat po propuštění?Brutálního sexuálního devianta by snad neměli na svobodu pouštět vůbec!!!!

zirafa ( 2. srpna 2009 00:53 )

a takovou svoloč bude někdo obhajovat a nás nazývat rasisty??!! x krát trestaný recidivista a běhá po svobodě??!! Doživotí a uříznout koule!!!

xbasic ( 1. srpna 2009 12:08 )

Bylo mi divný, proč násilník zůstal na svobodě...teď je to jasný!!Soudce se bál obvinění z rasový diskriminace!!!

procolharum ( 31. července 2009 18:14 )

tak tohle je u romů naprstoi normální. Tohohle roaby měli na hodně dlouho zavřít do léčebny pro sexuální násilníky.

bieseger ( 31. července 2009 17:49 )

Oko za oko, zub za zub ? Příjde vám to jako ze středověku ? Mě ne, mě to příjde jako spravedlnost. Souhlasím se siroky11

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání