Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah Marián Šturdík (31): Zabil dva lidi a teď o tom zpívá

Autor: Jozef Uhlárik - 
31. července 2009
00:02

VIDEO: Marián Šturdík (31) před třinácti lety chladnokrevně zastřelil dva lidi. Za vraždu Antona (†30) a Patrície (†22) si odseděl jedenáct a půl roku. Podle jeho slov ho zbytečná smrt dívky stále pronásleduje.

Už ve vězení začal skládat texty a jeden z nich věnoval právě ohavnému činu. Dnes je z něj hip-hopová skladba i s videoklipem, který bude mít zanedlouho premiéru. Zpěvák tvrdí, že nechce očistit svoje svědomí, ale odstrašit lidi od podobných skutků.

372710:gallery:true:true

Marián zastřelil Patrícii a Antona v květnu 1996 v autě u Piešťan. Mrtvé děvče vyhodil z auta ven, jejího přítele, kterého střelil do hlavy, odvezl na neznámé místo. "Byl to hnusný pasák. Vydíral a vyhrožoval mojí rodině," tvrdí dnes Marián. Děvče ale zabít nechtěl a její smrt si prý nikdy neodpustí. Podle něj byla v nesprávný čas na nesprávném místě. "Začala ječet a tak jsem ji v amoku zabil, aby neexistoval svědek," dodává. Sám pro sebe žádal soud za vraždu Patrície o doživotí.

Po propuštění z vězení se stal členem hip-hopové skupiny Masaker, která píseň Oko vraha zhudebnila. "Nedělám to proto, abych očistil své svědomí. Chci, aby lidi pochopili, že toho, co jsem udělal, upřímně lituji. Slova v písni mají odradit všechny mladé lidi od podobných činů, jaký jsem spáchal. Když se mi písní podaří odradit jen jednoho potenciálního vraha, tak to celé mělo smysl," říká Marián, který si říká uměleckým jménem L.U.G.E.R.

Za několik dní bude mít premiéru videoklip odehrávájící se na hřbitově. "Právě toto místo má pro mě výpovědní hodnotu. Cítím, že duch Patrície mě stále pronásleduje a proto refrén písně zpívá ženský hlas," dodává. Šturdík se chce omluvit i matce Patrície, ale zatím nenašel odvahu. A co na píseň říká ona? "Je to neskutečný hyenismus. Nemám slov," neskrývá rozhořčení.


Text písně

Sedím s jedným chlapcom pri jednom stole,

je to divný pocit, keď viem, že ide dole.

A čo je vlastne najhoršie na tom,

že som to ja, kto sa stane jeho katom.

Chlapec ešte nevie, že sa nedožije rána,

sadáme do auta, a ideme do nezmáma.

Cesta sa mi zdá byť nekonečne dlhá,

diabol si na schodoch môjho človeka šplhá.

V správnu chvíľu do mňa smrť vdýchne,

mamierim, výstrel, všetko stíchne.

Nikomu som neveril len sebe a tlmiču

to som ešte netušil ja skončím na p...

Na ceste späť už bude všetko iné

Moje svedomie, vedomie, cítenie - vinné.

Vidím pred sebou z toho večera dokrútky,

keď som vraždil bez akejkoľvek pohnútky.

Odvtedy mi dávajú dobrú noc dva hlasy,

jeden má vraždí, druhý tvrdí, že ma spasí.

Nikdy sa nebudem pred ľuďmi kajať,

moje srdce predsa nemôže byť dobré,

moje telo je len do čiernej zeme hodné.

Chcel som byť niekým, dnes som ničím,

nevedel som, za takú chvíľu som to zničil.

Ženský hlas:

Presne viem, čo spravil si,

spúšť stlačil si, zabil si.

Vidíš zavreli ťa do basy,

premýšľal si?

Si si vedomí, ten pocit bude v tebe navždy.

Ja som tvoje svedomie, pripomínam ti noc vraždy.

Si si vedomí, ten pocit bude v tebe navždy.

Ja som tvoje svedomie, pripomínam ti noc vraždy.

Moja osoba sa rozchádza vnútorným delením,

do diabla s ovčím bruchom v tichosti prevtelým...

Do hlavy sa mi silné myšlienky je..,

práve v ten deň, v deň pohrebu.

Kráčam si s davom, ideme k jame,

chcem to mať za sebou, nech dajú na ňho kameň.

Všetci zrazu na mňa otáčajú pohľady,

mám to byť ja, kto veniec na hrob posadí.

Žiadne prekvapenie, veniec do rúk beriem,

kráčam si k hrobu, na ostatných seriem.

Bojujem doposiaľ s nepoznaným pocitom,

sám ani neviem, jak som sa tam ocitol.

Veniec je na hrobe, ja sa rýchlo otáčam,

s pocitom , potichu odkráčam.

Uvedomujem si závažnosť svojho činu,

cítim vinu, cítim na sebe všetkú tú špinu.

Vidiny z toho večera dodnes mávam,

s pocitom vraha sa budím, v noci zaspávam.

Nejde to späť, čas sa nedá vrátiť,

svoje svedomie bude navždy dvoma krátiť.

Ženský hlas:

Presne viem, čo spravil si,

spúšť stlačil si, zabil si.

Vidíš zavreli ťa do basy,

premýšľal si?

Si si vedomí, ten pocit bude v tebe navždy.

Ja som tvoje svedomie, pripomínam ti noc vraždy.

Si si vedomí, ten pocit bude v tebe navždy.

Ja som tvoje svedomie, pripomínam ti noc vraždy.

ivuska254 ( 26. prosince 2010 14:50 )

jeho piesne nie sú iba o tom ako zavraždil ! Sú aj o inom ! Ale ty si ich asi nepočul ! A prečo by som mala podporovať vraždy ? Za to, že ešte nenabral silu sa mame toho dievčaťa pozrieť do očí a povedať: prepáčte. Tak naspieval pieseň. Ale vy to neviete pochopiť, že to bol amok a každí niekedy vybuchne. Neverím, že vám by sa páčilo, keby sa niekto kto predal dievčatá do zahraničia a ktoré sú ešte doteraz nezvestné, vyhrážal vašej rodine !

ivuska254 ( 26. prosince 2010 14:46 )

Noo -> Ja ho poznám, a viem, že mal sedieť 15 rokov. Za to dievča chcel doživotie. V base sa zmenil. Teraz pomáha jednému chlapčekovi, ktorý je bohužiaľ na vozíčku :/. Je úplne v pohode človek, aj keď jeho syn ho už nechce vidieť. Proste ľutuje to. Ten chlap bol pasák, ktorý sa vyhrážal jeho rodine a tiež predal dievčatá ako handry, ktoré sú doteraz nezvestné !! A Marián väčšinu tých dievčat poznal. A Marián ho nechcel zabiť ! On mu chcel dohovoriť, aby dal pokoj jeho rodine, manželke a synovi! Ale v tom amoku sa to stalo ! A ľutuje to .. A sudkyňa sa ho pýtala, či by bol ešte schopný zabiť. A on bez rozmýšľania povedal že ÁNO. Ale iba keby videl, že nejaký pedofil ubližuje malému dieťaťu tak by nevolal 158 a čakal do kým príde ale proste toho dotyčného by spacifikoval. A Mariánovi by to bolo jedno či by za to sedel. Proste nevie "nič nerobiť" keď niekto niekomu ubližuje. Tak a tu to máte. Hovorte si čo o ňom chcete. Ale ja viem, že on je už iný !! Je dobrý a ľudom pomáha. A pomohol aj mne !

andy59 ( 20. srpna 2009 13:12 )

jo beru tě za slovo tohle je prostě pi*ovina, tolik lidí se kolem nás pohybuje a taky seděli a to udělali i větší přestupky než že tady zabil 2 lidi!! prostě je to kravina ale vy lidi to nepochopíte máte zaslepený mozky jenom sami sebou a nikdy se nazamyslíte nad světem co se kolem vás děje!!!!!

andy59 ( 20. srpna 2009 13:05 )

ty jsi hnusná odporná zrůda nevím proč ho hážeš mezi všechny odsouzence co seděli a není jim to vůbec líto do jednoho pytle!! jemu to je aspon líto a má výčitky aspon kvůli ty holce ano!!! ty jsi jedině tak zrůda.. dobře, udělal chybu ale kdo chyby nedělá?!! Zabil, zaplatil co víc by jsi chtěl?? a neměl/a by jsi se trochu krotit co píšeš?? vůbec si neuvědomuješ kolik lidí si tohle přečte a až se něco stane taky by to mohlo být použito proti tobě!! Prostě se na to ty vyser! a eště něco vůbec nerozumíš rapu tak se drž dál.. on si svoje vytrpěl tak ho ku*va nech!!! NAZDAR!!!!!!

jano ( 18. srpna 2009 02:36 )

Lufer pohode pesnicka dobre tam vyjedrujes svoje pocity ....jasne ludia vy neviete priznat to ze aj vy robyte chyby ale co musite robyt rozdiely medzi kazdym zato tu mame rasistycke utoky a to nikto nevydi ze su tu a oni zabijaju ludi len kvoli tomu ako vyzeraju ....vsak musite sa navazat do toho kto zabil dvoch luvi a toho cvo kazdy den zmlati neviem kolko romov,punkacov,hip-hoperov a tak dalej nebudete nigdy odcudzovat lebo si poviete vsak aj tak su nevychovany aleboo nieco take je my z vas zle debily.....a Luqer si kral o tomto by malo ludi nespievalo a keby sa mame riedit americkym rapom tak by sa ty aj chvalyly ale ty nie davas v textoch o tom aby ludia nezabijaly...kriminal vsak odcudzujes tam basu ale nikto to nevidi vydia iba to ze us sa tam spomina kriminal tak us je to o tom potporovat to hovno debily neviete o tom nic

Zobrazit celou diskusi