Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dáda Patrasová patronkou první pohádkové říše u nás!

Autor: Tereza Hořínková - 
29. července 2009
17:00

Chcete na vlastní oči vidět, jak asi loupal perníček Jeníček s Mařenkou? Nebo se projít čarovným lesem pod třímetrovými muchomůrkami? Tak to vyrazte do nového Pohádkového království, které otevřelo své brány v Praze na Žižkově.

Perníková chaloupka, Červená Karkulka, Loupežníci, Šípková Růženka... „Je tady na 50 pohádkových postav z 20 českých pohádek,“ pochlubil se Blesku autor výstavy Richard Balvín s tím, že zde rozhodně nenarazíte na amerického Mickey Mouse.

Celá expozice je zaměřená především na ty nejmenší návštěvníky, aby si připadali jako v pohádce. Na celé výstavbě pracovalo 12 lidí 6 měsíců a výsledkem je první Pohádkové království v České republice.
Patronkou výstavy se Stala Dagmar Patrasová.

Výstava je otevřena denně od 9 do 18 hodin a vstupné je 90 Kč pro děti, 170 Kč pro dospělé. Za vstupné si však připlatíte! Tahle celá legrace totiž organizátory vyšla na 7 milionů korun!

„Líbí se nám tady všechno a vůbec se nám nechce domů. Největší úspěch má perníková chaloupka,“ vypráví Nováková Růžena (59) s Lucinkou (9), Baruškou (5) a Míšou (13) z Kutrovic.

„Koukněte, jak jsou ty muchomůrky veliké. Chtěli by jsme jednu domů,“ řekli Blesku Terezka Wildová (8) a Jiří Svoboda (10).

Zobrazit celou diskusi