Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Firmy Microsoft a Yahoo se spojily proti Googlu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pal - 
29. července 2009
15:20

Americké společnosti Microsoft a Yahoo se dohodly na partnerství v oblasti internetového vyhledávání a reklamy. Partnerství by mělo oslabit dominantní postavení největšího internetového vyhledávače Google.

Oznámily to dnes firmy.

O spolupráci firem Microsoft a Yahoo se hovoří již dlouhou dobu. Microsoft loni v květnu stáhl svoji nabídku na převzetí Yahoo za 47,5 miliardy dolarů (855 miliard korun), protože ji vedení Yahoo považovalo za příliš nízkou a odmítlo ji. Vedení nepřijalo ani pozdější návrh Microsoftu na koupi pouhého internetového vyhledávače.

Jedničkou v internetovém vyhledávání je společnost Google, která podle údajů výzkumné firmy comScore ovládá 67 procent trhu. Na druhém místě je s obrovským odstupem Yahoo s tržním podílem pouhých osm procent. Tržní podíl Microsoftu činí tři procenta, napsala agentura AP.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě, podobně jako další firmy se však potýká s důsledky světové hospodářské a finanční krize. Tržby společnosti vykázaly v uplynulém finančním roce první pokles od vstupu firmy na burzu v roce 1986.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi