Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Slovenský ministr: Mezi lidi jede na voze taženém koňmi!

Autor: rvs, Nový Čas - 
29. července 2009
13:41

VIDEO: Slovenský ministr zemědělství Stanislav Becík (57) je opravdu originální osobnost. Když se rozhodl navštívit zemědělce, zapřáhl koně do vozu, naložil proviant, a vydal se na týdenní cestu po Slovensku.

"Nechci, aby mojí cestu někdo spojoval s politikařením. Jdu se jen podívat na naše zemědělce," prohlašuje. Ve voze má zásoby na několik dní a mezi jídlo, minerálku, seno a gumáky naložil i čtyři kartony vína. Snad proto, aby mu při osamělé cestě nebylo příliš smutno.

Kde bude cestou spát, pan ministr neřeší. "Na komfort si nepotrpím. Jsem obyčejný člověk a kde mě zastihne noc, tam se uložím. Kde mi lidově řečeno 'spadne řetěz', tam se zeptám, jestli mě dobří lidé neubytují," popsal své plány.

Že je Stanislav Becík opravdu 'ministr - romantik' dokládá i 'Báseň o rolnících' kterou den před začátkem své cesty zveřejnil. "Je to jen aktualizovaná báseň ze starého kalendáře," okomentoval to ministr skromně. "Stav rolnický strom zelený v tvrdé zemi zasazený, na větvích včelky hudou, z květů vzácné plody budou," píše se v básni. "Rolník prací lidstvo živí, skrze něj se dějí divy," pokračuje báseň, ve které je rolník mimojiné nazýván "stálou oporou státu".

Na svoji 'kočovnou pouť' se ministr Becík vydal po silnici 1. třídy, kde je ale podle slovenského silničního zákona jízda koňských povozů zakázaná. "Všechno mám v pořádku a v souladě s předpisy, nehrozí, že bych nějaký porušil," tvrdí ministr. Cesta, na kterou vyrazil za slovenskými zemědělci, má totiž výjimku, udělenou ministrem vnitra Robertem Kaliňákem.

ivanemravova ( 29. července 2009 23:17 )

tak at mate krasne pocasi na cestach pane ministre x

jjjanica ( 29. července 2009 19:32 )

paráda... páči sa mi tento minister

Zobrazit celou diskusi