"Jednalo se a snad i jedná do poslední doby o sexuální úchylku u Karla Gotta," uvádí se v psychiatrem podepsané výpovědi ze dne 11. srpna 1971. "V některých případech i z hlediska trestného," dodává psychiatr. O kauze jako první informoval server Aktuálně.cz. O jakou sexuální úchylku se jedná, ale neuvádí.

Zdeněk Dytrych (†72,2002) se seznámil s Karlem Gottem v letech 1958 až 1959, když působil jako závodní lékař psychiatr v ČKD Praha. Mladý Gott zde tehdy pracoval jako elektrikář.

Karel Gott potvrdil, že se s doktorem Dytrychem znal jako jeho pacient, když pracoval v ČKD. Podle Gotta mu psychiatrova diagnóza pomohla dostat se z továrny na uměleckou dráhu. "Radil jsem se s ním o některých věcech, spíš osobních," řekl Gott. "Pomohl mi diagnózou dostat se z fabriky, což v té době nebylo jednoduché," dodal.

Komunistická Státní bezpečnost tuto informaci do spisu zanesla až v roce 1971, v době, kdy byl Karel Gott společně s bratry Štaidlovými bez povolení v zahraničí v tehdejším západním Německu. Je možné, že StB mohla tuto velmi nepříjemnou a diskrétní informaci proti zpěvákovi použít, aby ho přiměla k návratu do Československa!

Spis StB prý obsahuje i tajemný  dopis, v kterém měl Gott žádat  tehdejšího generálního tajemníka ÚV KSČ Gustava Husáka o návrat do Československa. Gott ale dopis považuje za vykonstruovaný. "Já jsem nikdy žádný dopis nepsal a on nikdy nepsal dopis mně," brání se Gott.

!!! Karel Gott promluvil o své údajné úchylce! Řekne vše! Čtěte čtvrteční vydání Blesku!!!

Karel Gott údajně napsal tajný dopis Husákovi, ve kterém schvaluje normalizaci. Zpěvák to popírá. Čtěte ZDE.

Kdo byl psychiatr Dytrych?

Zdeněk Dytrych (†72,2002) pracoval v roce 1958 jako závodní psychiatr v ČKD Praha. V té době potkává mladého elektrikáře Karla Gotta. Od roku 1961 pak  působil v Psychiatrickém centru Praha nejprve jako vedoucí oddělení neuróz, později vedoucí laboratoř. V posledních letech života přednášel na Psychiatrickéklinice na Karlově Univerzitě.

"Měl rád krásná a velká auta, obdivoval Ameriku ve všech jejích aspektech a pokoušel se tyto své lásky spojit s realitou života v normalizačním Československu, což nebylo vždy dost dobře možné skloubit. Na to také Zdeněk do značné míry doplatil" vzpomíná na Dytrycha jeho kolega Cyril Höschl na webovcýh stránkách Psychiatrické kliniky.


Spornou minulostí Karla Gotta se zabývá i jeden z dílů komiksu Zelený Raul v časopise Reflex. Podívejte se ZDE.