Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stav chlapce po pádu z pouťové atrakce je kritický

Děti
Děti  (Autor: AFP)
Autor: ČTK, pes - 
28. července 2009
14:14

Zdravotní stav patnáctiletého chlapce, který se v neděli v Ivančicích na Brněnsku zřítil z pouťové atrakce ve tvaru otáčející se lavice, je nadále kritický.

V pondělí to řekla asistentka ředitele Fakultní nemocnice Brno, v níž je hoch umístěn. Hoch dopadl z výšky šesti metrů na hlavu a ruce. Přestože uplynuly již dva dny od neštěstí, lékaři si netroufají zatím dát žádné prognózy k případnému vývoji jeho zdravotního stavu.

Příčina neštěstí není zatím známa. Pátrají po ní policisté, kteří požádali o pomoc také soudního experta pro oblast technického stavu pouťových atrakcí. Jeho posudek bude klíčový.

Dosavadní vyšetřování ukázalo, že majitel atrakce má všechna předepsaná povolení k jejímu provozování a obsluha zařízení byla náležitě proškolena. Očití svědci vypověděli, že se hochovi patrně udělalo nevolno a v křesle houpačky se proto začal sesouvat. Zařízení údajně udělalo ještě tři otáčky a teprve poté se z něj hoch zřítil. Obsluha tvrdí, že stroj zastavila dodatečně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 28. července 2009 16:54 )

ale na takovou atrakci jde každý na svoji zodpovědnost a nikdo dopředu nemůže vědět co se tam přihodí. Je to prostě adrenalin a risk! A zastavit takovou atrakci na fleku asi ani nejde. Prostě měl smůlu!

Zobrazit celou diskusi