Blake Fielder-Civil (27) říká, že kolem noční můry zvané ´droga´ se točil jejich veškerý život. Na večírku, který mohl být zpěvačce osudným, prý Amy několikrát prosil, aby šli už konečně spát. Ona ho však nevnímala a šla si jen pro další dávku heroinu.

„Byla skoro půlnoc, konečně se mi ji konečně podařilo vytáhnout po schodech do ložnice. Seděli jsme na posteli a mluvili, když tu jí najednou zmizely z očí duhovky," popisuje Black. Jeho žena sebou začala na posteli mlátit. Než ji mohl zachytit, upadla na zem.

„Chvěla se, vypadalo to jako epileptický záchvat. Já jsem zpanikařil, nevěděl jsem co mám dělat, sám jsem už na drogách nebyl a nic příšernějšího jsem nikdy neviděl. Rozplakal jsem se a křičel ´Amy!´,“ pokračuje exmanžel.

Pak se Amy přestala hýbat. Nedýchala.

"Bylo mi jasné, že nejdůležitější je, aby se přestala dusit. Podařilo se mi ji otočit na posteli a dostat do stabilizační polohy. Pak jsem jí vytáhl jazyk, aby nezapadl. Její tvář vypadala děsivě, byla bledá, bez života," vzpomíná Black. Byl si v tu chvíli jistý, že mu Amy umírá před očima.

„Nevěděl jsem, jak ji zachránit. Zkusil jsem jí otevřít ústa a dát umělé dýchání. Nejdřív se nic nedělo, tak jsem to zkusil znova. Hlídal jsem její puls, protože jsem měl pocit, že se jí co chvíli zastaví srdce. Pak zachrchlala a viděl jsem, jak se jí zdvihá hrudník. Byl jsem stále hodně vyděšený, ale zároveň mnou proběhla úleva, že je živá."

Po chvíli se Amy probrala a první co řekla, bylo: "Chci další drogy!"