Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka osmerčat 'prodala' děti do reality show

Nadya Suleman
Nadya Suleman  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
26. července 2009
14:25

Matka osmerčat, které se v lednu narodily v Los Angeles, podepsala s americkou filiálkou nizozemské produkční společnosti Eyeworks dohodu, podle níž se její děti zúčastní po tři roky televizní reality show.

Jako honorář dostanou 250 000 dolarů (asi 4,75 milionu korun), informoval v sobotu ve svém internetovém vydání list The Los Angeles Times.

O možnosti reality show s dětmi psaly světové agentury už dříve, ale americký internetový deník nyní přinesl další podrobnosti. Podle kontraktu osmerčata Nadyi Suleman a šest dalších jejích dětí dostanou dohromady 125 000 dolarů za 36 natáčecích dnů v prvním roce kontraktu, 75 000 dolarů za 21 natáčecích dní v druhém roce a 50 000 dolarů ve třetím roce za 14 natáčecích dnů. Kontrakt, který musí schválit soud, byl v pátek přeložen Nejvyššímu soudu v Los Angeles.

Čtrnáct dětí, z nichž nejstaršímu je osm let, bude moci se svými penězi disponovat, až dosáhnou 18. narozeniny. Natáčení reality show má začít začít 1. září.

Třiatřicetiletá Suleman porodila osmerčata 26. ledna, když už měla šest dětí. Její "kauza" vyvolala v USA rozporuplné reakce, když se ukázalo, že matka je svobodná, bez zaměstnání a že všech jejích 14 dětí přišlo na svět po umělém oplodnění spermatem anonymního dárce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi