Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Natascha Kampusch: Koupila dům, v němž byla 8 let vězněna

Natascha se o proces s Fritzlem velmi zajímala
Natascha se o proces s Fritzlem velmi zajímala  (Autor: Jiří Černohorský, archiv)
Autor: INT, šim - 
25. července 2009
14:16

Natascha Kampusch (20), kterou přes osm let držel v zajetí Wolfgang Priklopil, údajně koupila dům, v němž byla vězněna. Sousedi ji tam často vídají, jak okolo domu i v něm uklízí.

Dům na předměstí rakouského Strasshofu, v němž Priklopil Nataschu věznil, Natascha loni v květnu koupila od města za údajně zvýhodněnou cenu necelých 6 milionů korun.

“Nechci v tom domě žít, ale chci se zbavit všech svých nočních můr,” nechala se slyšet .

 

Foto:  Archív

 


Natascha dům využívá zatím jenom jako víkendové sídlo. Pravidelně tam chodí uklízet. V domě stále beze změn zůstává i zvukotěsná kobka ve sklepě, kde ji Priklopil držel.

 

Foto:  Archív

Tady Priklopil Nataschu osm let věznil

Foto:  Archív

 

Odborníci tvrdí, že navštěvování domu je pro Nataschu jakási forma terapie. “Tím, že je v domě, že uklízí, stěhuje věci a dům zařizuje novým nábytkem, podvědomě svému únosci vzkazuje: ‘Už nade mnou nemáš žádnou moc!’” vysvětlil psycholog Michael Thiel. “Podívej se, upravuju si TVŮJ dům tak, jak já chci. Tím překonává traumatizující zážitky z minulosti,” dodal Thiel.

Kampusch v současnosti žije sama, pilně studuje, aby dohnala léta, když do školy chodit nemohla.

Nataschu Kampusch unesl v jejích desíti letech vyšinutý Wolfgan Priklopil. V roce 2006, po osmi letech věznění, se jí podařilo utéct na svobodu. Priklopil poté, co utekla, spáchal sebevraždu skokem pod vlak. Kampusch se bezprostředně po osvobození stala slavnou po celém světě. Nesčetné rozhovory pro média jí vynesly přes 60 milionů korun.

 

Wolfgang Priklopil po Nataschinom úteku skočil pod vlak. Wolfgang Priklopil po Nataschinom úteku skočil pod vlak. | anc

Wolfgang Priklopil

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hani ( 25. července 2009 18:45 )

To je v-e-l-k-a LEZ pro najivce - proc ne rikam ze nejsou lez znasilneni dcery v Rakousku? Tamhle ano, bylo i vezneni a znasilneni! A ot Kampusch vsech udelala pitomcema a na tom vydelala. DOBRE. A zabijela muza za co musi do basy. Mam nadeji ne vse vy mate mozek jako u Yupola - primy jako dalnice D1 Praha - Brno. Tomu chlapu nekdo pomohl spadnut pod vlak. Proc sebevrazda??? KGB takhle zabijela MOC lide - nikdo ne setri!!! Prominte, ne mam jine klavesnice a mozek taky jen jeden. Bohnice jsou vynalez na vas!

newborec ( 25. července 2009 18:17 )

Potřebuješ zajet na návštěvu za strýčkem psychiatrem v Bohnicích. A doučování češtiny. Jsi velmi, velmi zoufalá...

jakobyjo ( 25. července 2009 16:52 )

naučte se psát,ta vaše čeština a pravopis je strašny

hani ( 25. července 2009 15:27 )

To je lez. A jeji "veznitel" byl zavrazden. Natasa vsem poudri mozek!!! Moc dobre vypadala na obet. Dobre inscenovana lez-divadlo. Ne vim kde a co s ni bylo. Tleskam te pani - umi vydelavat. Jenom zavrazdila chlapa. Penize ne ma vuni. Znala jednu zenu, ktera zabila sveho syna - prestala maleho potrebovat. Vyhledala pro sebe manzela a ma cize dite. Zabila anestezie. Zyl jen pulroku. Hezky byl chlapecek. Ta doktorka ma jine deti - od manzela. Nic vic. Tak ucinkuje genetycka zbran. Anesteziji v krve nikdo ne odhali. Mikrospanek to taky anestezie v vode. Proc voda v lahve ne kazit se? Jako kdysi? Ma mikrodavku anestezie. Jak rika pan Rath - najivni jako Vanoce.

Zobrazit celou diskusi