Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Václav Klaus dal milost podvodníkovi. Proč?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pes - 
24. července 2009
12:20

Prezident Václav Klaus dal v červenci netradičně milost podnikateli Zdeňkovi Novosadovi ze Šternberka. Ten byl odsouzen na 5,5 roku za leasingové podvody. Odseděl si jen 11 měsíců!

Podivnou milost prezident odůvodnil tím, že podnikatel předtím nikdy nebyl trestán, informoval server Novinky.cz. Rozhodnutí se diví i soudce Milan Ihnát, který o Novosadově případu rozhodoval. Prezidentská milost se totiž dává většinou lidem, kteří mají zdravotní problémy nebo se musí starat o děti.

Prezident má podle zákona právo rozhodnout sám, komu milost dá. Zatímco Klausův předchůdce Václav Havel vždy žádal vyjádření ministerstva spravedlnosti, Václav Klaus dává milost opravdu komu chce. Novosad si sérií podvodů přišel na více než 17 milionů korun!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

merovejec ( 30. července 2009 10:52 )

Jak je vidno,tak nám Klaus názorně na tomto příkladu ukázal,proč sedí na Hradě a čí zájmy vlastně hájí.Starou,nemocnou bábu(Brožová-Polednová)nechá hnít v kriminále a podvodníkům,zlodějům,tunelářům a defraudantům uděluje presidentské milosti!Proč taky ne,vždyť je úplně stejný jako ti všichni Krejčíři,Pitři,Kožení,Kellneři,Berani,Janoušci a pod.!A vlastně ještě mnohem horší,neboť mu se to podařilo ve velkém(zlodějny+tunelisace) a na úkor náš všech!Teď bude chodit a vykládat,že je krise a musí se šetřit,ale to,co se tady odehrávalo v 90-tých letech,je podle něho zřejmě v naprostém pořádku...

pup70 ( 24. července 2009 21:32 )

Nemilá hani jdi už s tou svojí genetikou do pr.... !!!! Pomůže ti jedině eutanázie.

hani ( 24. července 2009 15:38 )

Mate dost nevynne zasouzenych lide jako PETR ZELENKA!!!! Co delali doktori ze dovolili zemret tolik lidem??? Spankali??? Zridi krev gen cesneka, pivo, leky. V nem. Bohunice v listopade 2006 roku bylo nejake setreni umrti nemocnych. Aby mediky mlcali bylo zahajena kauza s Zelenkou. Jako za Stalina - moc libili tomu sizofreniku ruzne kauzy. Zapomneli??? To proc nejsou amniste pro nevynne lide? Mate takovych dost. Vasi specaky umi dobre vydelavat svoje penize od mocnych. Jako Langer a Julinek. Putin takove hruzy nema. Politkovsku a podobne zabijela mafie.

farfalla ( 24. července 2009 15:07 )

vrána k vráně sedá

lipno ( 24. července 2009 14:29 )

ale až tehdy, když dotyčný vyrovná škody, co způsobil!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa