Pokračovatelka slavné herecké dynastie Hrušínských Kristýna Hrušínská se přiznala, jak moc ji trápí spor jejího otce a strýce, který už mnoho dlouhých let devastuje vztahy v jedné z nejslavnějších rodin v republice.

„Všechno to začalo smrtí babičky. Najednou jsme přestali žít v jednom baráku. Se strýcem Rudolfem a jeho rodinou jsme se vůbec nevídali a jsou to teprve dva roky, kdy jsem znovu navázala kontakt s bratranci,“ říká Hrušínská v rozhovoru pro týdeník Instinkt.

„Že by ti dva šli spolu na oběd to opravdu nehrozí. Nemluví spolu a skoro vůbec se nevídají. Rodina se prostě rozpadla. Dost mě to ranilo,“ smutně dodala Kristýna.

Co stojí za nenávistí mezi bratry? Peníze! Rudolf Hrušínský mladší se svým bratrem Janem dlouho nemohl dohodnout na dědictví. Nelíbila se mu totiž cena, kterou mu Jan nabízel za polovinu rodinné vily, ve které už obě rodiny nedokázali žít společně.

Napjaté vztahy pak ještě vyhrotily nejasné finanční toky kolem divadla Na Jezerce, které si Jan Hrušínský před lety založil. „Honza těmi věcmi kolem divadla udělal jménu Hrušínský takovou ostudu, že se skoro stydím, že se tak jmenuju,“ prohlásil údajně dokonce před lety znechucený Rudolf, když se ho zeptali, co na podivné čachry kolem divadla Na Jezerce říká.

Problematický je už dlouhé roky především pronájem divadla, který Janu Hrušínskému poskytla Městská část Praha 4. Za objekt v hodnotě sedmdesát milionů korun totiž Hrušínský ročně platí „směšných“ sto tisíc korun, ačkoliv jen za pronájem restaurace, která je v areálu divadla, od jejích provozovatelů sám Jan inkasuje více jak milion korun ročně.