„Nikomu nic zlého nepřeju. Boží mlýny ale skutečně melou. Sice pomalu, ale jistě,“ řekla Blesku Vendula. Ta rozpad Leonina vztahu nemůže brát jinak, než jako částečnou kompenzaci za to, co jí Machálková způsobila. A že toho bylo víc, než pouhý úlet se Svobodou...

Fotogalerie
2 fotografie

Když se před lety Vendula na chvilku vrátila s malou Klárkou z nemocnice domů, nečekala ji jen manželova náruč. „Mám pro tebe překvapení,“ řekl doma Vendule Svoboda a zavedl ji do ložnice. Tam už v posteli kralovala Leona. Vendula měla pocit, že se zblázní. Brečela, trápila se, nic nepomohlo. „To jsi ty, kvůli který maminka v noci pláče. Nemám tě ráda,“ pustila se jednou do Leony i nemocná Klárka a Vendula se rozbrečela ještě víc. Leona začala trápit už i Klárku. „Přemejšlela jsem, že se vážně zabiju,“ zoufala si Vendula.

S Leonou to ale údajně vůbec nehnulo. Naopak. Když Svoboda odjel s Vendulou a Klárkou do svého sídla poblíž Monaka, jednoho dne tam někdo zaklepal na dveře. „Tak jsem tady,“ usmála se tehdy Leona na Vendulu, oblékla plavky a věnovala se Svobodovi. A skladatel si vymyslel ještě větší trápení. Vzal Leonu s Vendulou na jachtu a svoji ženu potom nutil, ať se na ně kouká.

369635:gallery:true:true

Když Blesk o vztahu Leony se Svobodou informoval, zpěvačka vydala prohlášení. V něm mimo jiné uvedla, že "to" s Karlem a Vendulou dělali ve třech a že to byla Vendula, která všechno organizovala. „A co jsem měla dělat jiného? Měla jsem nemocné umírající dítě a Karla jsem poslouchala na slovo. To ona měla mít cit a rozum,“ reagovala tehdy Vendula.